Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μήπως νομίζεις πως η φιλανθρωπία δεν είναι αναγκαία, αλλά προαιρετική;

Μήπως νομίζεις πως η φιλανθρωπία δεν είναι αναγκαία, αλλά προαιρετική; Μήπως νομίζεις πως δεν αποτελεί νόμο, αλλά συμβουλή και προτροπή; Πολύ θα το ‘θελα κι εγώ έτσι να είναι. Και έτσι το νόμιζα. Μα με φοβίζουν όσα λέει η Γραφή για εκείνους που, την ημέρα της Κρίσεως, ο Δίκαιος Κριτής βάζει στ’ αριστερά Του, σαν κατσίκια, και τους καταδικάζει (Ματθ. 25:31-46). Αυτοί δεν καταδικάζονται γιατί έκλεψαν ή λήστεψαν ή ασέλγησαν ή έκαναν οτιδήποτε άλλο απ’ όσα απαγορεύει ο Θεός, αλλά γιατί δεν έδειξαν φροντίδα για το Χριστό μέσω των δυστυχισμένων ανθρώπων.

Ιερά Μονοπάτια-Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών

Αυταρχισμός και φασισμός τα επόμενα πολιτικά συστήματα.

Ό,τι και να ήταν αυτό που λεγόταν δημοκρατία μέχρι σήμερα ξεχάστε το. Φυσικά, αυτό που είχαμε και ακόμα έχουμε και που ονομάζεται αντιπροσωπευτική δημοκρατία, στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν δημοκρατία, αλλά μια ολιγαρχία που νομιμοποιούταν με τη διαδικασία των κομματικών εκλογών. Σύμφωνα τώρα με τις νεότερες απόψεις που ήδη σχηματοποιούνται, η παγκοσμιοποιημένη οικονομία βρίσκεται στη γωνία ενός τριγώνου του οποίου τις άλλες δύο γωνίες κατέχουν η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία και ευρύτερες υπερεθνικές οντότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλοίωσε την δήλωση για να δικαιολογήσει την γκάφα του Τσίπρα.

Την γκάφα του Α. Τσίπρα που δήλωσε ότι "δεν ήταν επιταγή του ΔΝΤ η περικοπή του 13ου 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα" προσπάθησε να διορθώσει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παραποιώντας την δήλωση.

(Ευτυχώς ακόμα δεν έχει γίνει περικοπή των "δώρων" στον ιδιωτικό τομέα...)
Δείτε την δήλωση (με υπογραμμισμένο το επίμαχο σημείο)

Η άνοδος της μετοχής του Χρ. Λαζαρίδη

του Κλεομένη Κωνσταντίνου

Διάβασα σήμερα στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ ένα πολύ κολακευτικό για τον Χρ. Λαζαρίδη άρθρο-ρεπορτάζ, γραμμένο από τον πάντα πρόθυμο και ικανό για τέτοιες προβολές ανθρώπων της πολιτικής κ. Ραβανό Άρη. Σ’ αυτό μαθαίνουμε λοιπόν ότι «Την ώρα που κάποια άλλα άστρα «τρεμοσβήνουν», το δικό του κερδίζει έδαφος», κι αυτό γιατί ο κ. Α. Σαμαράς του έχει πλήρη εμπιστοσύνη, θεωρώντας μάλιστα «πολύτιμη την παρουσία του στο πρωθυπουργικό επιτελείο».

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητήσουμε την εκτίμηση του προέδρου της κυβέρνησης και της ΝΔ. προς το πρόσωπο του συμβούλου του και βουλευτή της Ν.Δ. κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη.