Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μάθετε στα παιδιά σας να προσεύχονται και μετά να ομιλούν ξένες γλώσσες και πιάνο!

Απάντηση: Σε κάποια θλιμμένη μητέρα, για τα "κακά" παιδιά.

Παραπονείστε, αλίμονο, για τα ίδια σας τα παιδιά! Εκτός από το σχολείο τους, πληρώνατε ιδιαίτερους δασκάλους για να τα διδάξουν να παίζουν πιάνο και να μιλούν γαλλικά. Και τώρα σας έχουν πάρει το κεφάλι με το πιάνο. Και όταν μεταξύ τους μιλάν τα γαλλικά, κοροϊδεύουν.

Νοιώθετε ότι συζητούν άσχημα για το πρόσωπό σας. Κάποιο Σάββατο θελήσατε να πάτε στο κοιμητήριο για να κάνετε τρισάγιο στο μεγαλύτερο γιό σας που σκοτώθηκε στον πόλεμο. Το ανακοινώσατε στα παιδιά σας μα εκείνα δεν ακολούθησαν στο τρισάγιό σας αλλά από το κρεββάτι κάθισαν στο πιάνο και άρχισαν να παίζουν.

Η ώρα των προφητειών - Η ώρα των γεγγονότων έφτασε.

Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου επισκέφτηκα Γέροντες και Γερόντισες με την ελπίδα να ακούσω κάτι πνευματικό χωρίς να θέλω να ρωτήσω για ποιά γεγγονότα θα συμβούν στην συνέχεια.

Έπεσα όμως πάνω σε συζητήσεις που αφορούσαν τα σημερινά δρώμενα, όχι από την πολεμική ή πολιτική πλευρά τους αλλά από την θρησκευτική όψη,άκουσα έτσι κάποιες νουθεσίες που καμμία σχέση δεν έχουν με αυτά που έχω ακούσει μέχρι σήμερα.

Η πρώτη ήταν ότι ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός μας δίδαξε την Κυριακή προσευχή "Πάτερ Ημών" και εμείς σήμερα με την οικονομική κρίση αντί να αγαπήσουμε τον διπλανό μας και κατ' επέκταση τον Χριστό την έχουμε μετατρέψει σε "Πάτερ μου".

Η αδιαφορία προς τον διπλανό μας που υποφέρει είναι μεγάλη.

Μην "πυροβολείτε" τον Θεοχάρη. Άλλοι ψήφισαν τον νόμο για την φυλάκιση μικροοφειλετών του δημοσίου.


Τα έχουν βάλει όλοι με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων Χ. Θεοχάρη που με εγκύκλιο ζήτησε να εφαρμόζεται ο νόμος .

Η Νέα Μαφία

Πού μπορεί να βγάλει κανείς λεφτά σήμερα; Χοντρικά, λεφτά βγαίνουν αν βρεις από πού περνάνε λεφτά και κάθεσαι στο θυρωρείο μπας και τσακώσεις και εσύ κάτι. Τεχνοκρατικά, αυτό μεταφράζεται σε "δες ποιος μεγάλος κάνει κινήσεις με οικονομικό αντικείμενο και τοποθετήσου γύρω, δίπλα, πάνω, κάτω από αυτές τις κινήσεις".

Μία κίνηση που άρχισε να γίνεται συστηματικά από την εποχή Σημίτη είναι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και αντικειμένου σε ΟΤΑ. Όπως στους περισσότερους, μου άρεσε η ιδέα, αποκέντρωση, τοπικός έλεγχος, περισσότερη διαφάνεια κλπ. Δυστυχώς την πάτησα στις εκτιμήσεις μου. Οι ΟΤΑ μάζεψαν όλη την βρώμα και αλητεία της Ελλάδας που δεν μπορούσε να ροκανίσει από την Κεντρική Διοίκηση. Την στιγμή που οι ΟΤΑ απέκτησαν πρόσβαση σε λεφτά και σε οικονομική διαχείριση έγιναν μαγνήτης απατεώνων. Έγιναν μηχανή μετάλλαξης σοβαρών ή άσχετων με αυτά ανθρώπων σε Μαφιόζους.

Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου.

Έλληνα ξύπνα. Ξύπνα επιτέλους.

Σταμάτα να βάζεις ταμπέλες. Σταμάτα να κάνεις αυτό που τα ΜΜΕ και το κομματικό σύστημα κάνει σε καθημερινή βάση για να συνεχίσει να υπάρχει.

Ποιος συμφωνεί με τον άλλον στα πάντα; Ποιος ταιριάζει με τον άλλο στα πάντα;

Αν ένας αριστερός είναι ανώμαλος σημαίνει ότι είναι όλοι ανώμαλοι;

Αν ένας δεξιός είναι αδερφή σημαίνει ότι όλοι οι δεξιοί είναι αδερφές;

Είναι δυνατόν να παίζετε το παιχνιδάκι τους μεταξύ σας;