Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Παπαδιαμαντικό Συναξάρι παπα-Νικόλα Πλανά (2 Μαρτίου)


Γράφει, λοιπόν, ό άγιος των νεοελληνικών γραμμάτων κυρ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης για τον έξομολόγο καί γέροντα του.

Ποιάς χώρας είναι Υπουργός Οικονομικών ο Στουρνάρας;

ΔΤ EBIKEN για Κόστος Ενέργειας

Ο κύριος Υπουργός Οικονομικών, επικαλούμενος στοιχεία της EUROSTAT για το 2012 δήλωσε ότι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για την βιομηχανία στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέ σο όρο.

Πιάσαμε πάτο; "Διάπλαση των παίδων" από τα "κατηχητικά" της Χρυσής Αυγής


Μεγάλες αντιδράσεις απο τους επαγγελματίες της "Δημοκρατίας" (κόμματα), προκάλεσε η είδηση πως η Χρυσή Αυγή αναπτύσει ένα πρόγραμμα "Διάπλασης των παίδων" ή "πνευματικής αφύπνισης" που αφορά παιδιά κυρίως σχολικής ηλικίας.

Η «κάθαρση» του 4ου Ράιχ

Ξανά το χιλιοτραγουδισμένο παραμυθάκι περί διαφθοράς…
Ξανά στην επικαιρότητα. Η σημερινά αφορμή; Η καταδίκη του κλέφτη πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης. Σκούζουν όλοι, σαν τις μωρές παρθένες, λες και η κλεψιά και η λαμογιά των ποικίλων τρωκτικών της εξουσίας είναι μια τυχαία «παρεκτροπή» και όχι κανόνας…

Βεβαίως, για να είμαστε ακριβολόγοι, ΠΑΝΤΑ ο μύθος της διαφθοράς βρισκόταν στην επικαιρότητα. Αν εξετάσει κανείς την ιστορία θα διαπιστώσει ότι ο μύθος αυτός αποτέλεσε την «ατμομηχανή» των πολιτικών παιχνιδιών ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του κόσμου, των πολιτικών παιχνιδιών αναπαλαίωσης της καθεστωτικής σήψης και των κομμάτων της.

1η Μαρτίου 2013 - Καλό μήνα

1η Μαρτίου 2013.

Πρώτη μέρα χωρίς Πάπα στο Βατικανό.
Βέβαια η "γενναία" πράξη του ποντίφικα να παραιτηθεί λόγω ηλικίας, ούτε τους φωστήρες των πρωινάδικων δεν πείθει.
Ούτε η απομάκρυνσή του για να μην επηρεάζει την εκλογή του διαδόχου του.
Ένας πρώην ναζί, με την κουλτούρα που κουβαλάει, ένας πρώην υπεύθυνος των "μυστικών υπηρεσιών" του Βατικανού που ξέρει σαν  την παλάμη του τα"κουσούρια" του κάθε καρδινάλιου, είναι λίγο δύσκολο να μην "επιβάλει" διάδοχο.
Έναν διάδοχο που θα είναι πιο εύκολο να κουκουλώσει (σεξουαλικά σκάνδαλα, οικονομικές ατασθαλίες, κλπ) ότι πήγε να βγει στη φόρα, και να προχωρήσει με μεγαλύτερη ορμή στην παγκοσμιοποίηση που επαγγέλθηκε ο παραιτηθείς.