Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

«Ἡ ἁμαρτωλὴ Ἐκκλησία»

Καθὼς ὁ Παπισμὸς συνταράσσεται ἀπὸ τὴν ἀπροσδόκητη παραίτηση τοῦ Πάπα Βενεδίκτου 16ου καὶ ἀπὸ τὰ φοβερὰ οἰκονομικὰ καὶ ἠθικὰ σκάνδαλα, τὰ ὁποῖα ἀποκαλύπτονται, ἀποκτοῦν ἰδιαίτερη βαρύτητα τὰ ὅσα εἶπε ὁ Καρδινάλιος Εὐγένιος Τισερὰν τὸ 1964 στὸν θεολόγο καὶ φιλόλογο κ. Ἀντ. Ἐλευθεριάδη. Τὰ ἀναφέρει ὁ κ. Ἐλευθεριάδης στὸ βιβλίο του ποὺ κυκλοφορήθηκε τελευταῖα μὲ τὸν τίτλο «Ὁ μέγας Ἱεροεξεταστής (Ἤγουν, περὶ Δαιμονολογίας τῆς Παπικῆς Ἐξουσίας)». Ὁ Καρδινάλιος Τισεράν (Eugène Tisserant, 1884-1972) ἦταν ὁ πρύτανις τοῦ Κολλεγίου τῶν Καρδιναλίων (1951), ὁ δεύτερος τῇ τάξει, κατὰ τὸ πρωτόκολλο, στὴν ἱεραρχία τοῦ Παπισμοῦ. Ὑπῆρξε ἡ σπουδαιότερη προσωπικότητα τοῦ 20οῦ αἰ. στὸν παπικὸ κόσμο. Προήδρευσε δύο ἐκλογῶν Πάπα καὶ μιᾶς Συνόδου. Ἀπὸ τὸ 1936 εἶχε τεθεῖ ἐπικεφαλῆς τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς τοῦ Παπισμοῦ γιὰ τὶς Ἀνατολικὲς Ἐκκλησίες, θέση στὴν ὁποία παρέμεινε ἐπὶ 23 χρόνια. Σπανίας μορφώσεως, ὑπῆρξε μέλος τῆς Γαλλικῆς Ἀκαδημίας, ἱκανότατος διπλωμάτης καὶ ἄνθρωπος δράσεως.

Η πραγματική δύναμη του πολιτικού συστήματος.

Όλοι οι Έλληνες αποδέχονται πλέον ότι αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει. Όλοι βλέπουν ότι αυτό το πολιτικό σύστημα μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πάτο και στην πλήρη διάλυση. Όμως τίποτα δεν κουνιέται. Ούτε καν μια αξιοπρεπής ειρηνική διαδήλωση, ούτε ένα αίτημα ανατροπής του δεν ακούγεται. Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως, όποτε γίνονται εκλογές οι ίδιοι οι μόνιμα διαμαρτυρόμενοι πολίτες σπεύδουν να στηρίξουν και πάλι το σάπιο πολιτικό σύστημα, αν και γνωρίζουν ότι δεν κάνουν το σωστό.

Ποιοι είναι οι υπουργήσιμοι

Ποιους να πρωτοβάλεις στην κυβέρνηση; Τους δουλευταράδες; Αυτούς με τα ροζιασμένα χέρια, τα ηλιοψημένα μέτωπα; Εκείνους που πιάνουν πέτρα στο χέρι κι εκείνη λέει «μπιραλάχ» από τον πόνο; Αυτούς που αδειάζουν τα χαρτοβιβλιοπωλεία της Σόλωνος για να πάρουν καρτέλες όπου θα χωρούν τα ένσημά τους; Είναι πάμπολλοι. Η Βουλή (σχεδόν) αδυνατεί να τους χωρέσει (μουχαχά, γέλωτας διακομματικός). Οι Ελληνες τους γουστάρουν τα μάλα. Μυρίζουν όμως άσχημα! Η ιδρωτίλα-βαρβατίλα ένεκα υπερεργασίας σπάει ρουθούνια. Ζέχνουν και τα κρεμμύδια που βάζουν στα σάντουιτς που παίρνουν από το σπίτι για κολατσιό. Ετι δε, τυγχάνουν εκνευριστικά ιδεολόγοι. Εκαστος εξ αυτών έρχεται κουβαλώντας μπόγους στο Κοινοβούλιο. Φέρνουν μαζί τους από χαρτί υγείας (για να μην ξοδεύουν αυτό του παρλαμέντου) μέχρι κόκκους καφέ, καβουρντιστήρια, αλεστήρες, μπρίκια και γκαζάκια για να ψήσουν τον καφέ τους μόνοι τους. Δεν θέλουν να αντιμετωπίζουν συνέλληνές τους ως υπηρετικό προσωπικό. Τούτο αποτελεί καλό έθος, αλλά με τα γκαζάκια υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να τους περάσουν για αναρχικούς και να έχουμε συλλήψεις! Ούτε Θεός ούτε διάβολος ούτε υπουργός Προπό θα ήθελε κάτι τέτοιο.

Ο Τσίπρας και το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ (Left.gr) στην "υπηρεσία" του Σωκράτη Κόκκαλη!

Απόλυτα ταυτισμένοι με τα συμφέροντα του "εθνικού προμηθευτή" εμφανίζονται ξεδιάντροπα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας, αλλά και το επίσημο site του κόμματος Left,gr.

Με μια πρωτοφανή επίθεση σε επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν το 33% του Οργανισμού Τυχερών Παιχνιδιών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί με πρωτοφανή λύσσα για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα να μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Το ΙΕΚ "ΑΚΜΗ" πίσω από το "Σχέδιο Αθηνά"

Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ";

Μία ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Παιδείας το έργο ύψους 114.000 ευρώ, της μελέτης για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία ΕEO GROUP ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε του Κωνσταντίνου Ροδόπουλου και ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών ΑΚΜΗ o οποίος ειδικεύεται στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Παρά τα αντικρουόμενα συμφέροντα ανέλαβε να βάλει σε τάξη (σχ. Κλ/σης: sic!!!) τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Η "σφαγή" των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής αερίου στην Ευρώπη

bloomberg.com
Χαίρομαι όταν η στοιχειώδης λογική αποδεικνύεται έστω και κατόπιν εορτής. Ανησυχώ για το εάν οι φωστήρες μας παρακολουθούν τις εξελίξεις, και εάν βγάζουν τα στοιχειωδώς λογικά συμπεράσματα.