Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Επιστημονική φαντασία

Οι σημαντικότεροι μετρ της επιστημονικής φαντασίας έχουν περάσει στη σφαίρα του μύθου και στην αρμοδιότητα των ουράνιων δικαστηρίων. Τα εγκόσμια δεν τους αφορούσαν όσο ζούσαν -πολλώ δε μάλλον τώρα, που έχουν εκδημήσει. Μια και δεν ζει ούτε ο Ισαάκ Ασίμοφ ούτε ο Αρθουρ Κλαρκ, ούτε ο Ρέι Μπράνμπερι, ας αποπειραθούμε να κάνομεν κάτι που δεν θα τους περνούσε από το μυαλό: Να μπούμε στα παπούτσια της ΔΗΜ.ΑΡ. (ημιάρβυλο με λογότυπο τον γκρίζο λύκο εντός ημισελήνου) και να καυτηριάσουμε την κεμαλοναζιστική και οθωμανοφασιστική πολιτική, η οποία έχει γενοκτονήσει κόσμο και ντουνιά, και καταπιέζει λαούς και φυλές της Ανατολίας. Στο φόντο του εγχειρήματός μας ένα μείζον ζήτημα της επικαιρότητας: Ο απαράδεκτος ναζιστικός χαιρετισμός του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη. Θα έγραφε, λοιπόν, σε πύρινη ανακοίνωσή της η Μαρία Ρεπούση -ως υπεύθυνη Παιδείας για το Φανούρειο-Κουβέλειο συγκυβερνητικό κόμμα: «Ο ναζισμός, ο φασισμός, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις αξίες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και της ισονομίας που χαρακτηρίζουν τόσο τη χώρα μας όσο και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Πω πω! Δεν έχει λεφτά για προγράμματα για το ..κλίμα!

spiegel.de
Μπορεί εδώ τα παπαγαλάκια να μιλάνε ακόμα για οδικούς χάρτες μέχρι το 2050(!) αλλά έχει χάσει σοβαρότητα, με εξαίρεση ότι ακόμα φαντασιώνονται ΑΠΕ οι ΑΠΕτζήδες και διάφοροι ταγμένοι... Η βιομηχανία δεν αντέχει. Οι καταναλωτές δεν αντέχουν.

Η Κύπρος, το «κατοχικό δάνειο» και ο «τύπου Σόιμπλε» κουμμουνισμός

Μαλούχος Γεώργιος Π.

Από το πρωί του Σαββάτου, η Κύπρος βράζει. Και, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, στις Βρυξέλλες ήδη έχουν αναπτυχθεί εντονότατοι προβληματισμοί για το ιστορικό λάθος που συνιστά η απόφαση με την οποία η Ευρώπη προχωρά στη «διάσωση» της Κύπρου και τις κατά πολύ ευρύτερες από την ίδια την κυπριακή υπόθεση συνέπειές της. Αντιλαμβάνονται κάποιοι τώρα ότι οι συνέπειες αυτές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες, ειδικά σε μία χώρα η οποία έχει ανεπτυγμένο διεθνώς τον τραπεζικό τομέα.

Αρχίζουν να βλέπουν το αυτονόητο: ότι η ιστορία ίσως να καταγράψει την προχθεσινή απόφαση του Eurogroup για την κατάσχεση ποσοστού στις καταθέσεις στην Κύπρο, ως την «επίσημη» αρχή του τέλους του ευρώ – και ίσως όχι μόνον αυτού.