Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι τραπεζοσωτήρες!

Μέχρι εχθές έφταιγε το μεγάλο κράτος με τις πολλές κρατικές επιχειρήσεις, ο διεφθαρμένος λαός της Ελλάδας της Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας.
Σήμερα φταίνε οι τράπεζες στην Κύπρο για την «κρίση». Οι τράπεζες φταίνε για την «κρίση» και στην Ελλάδα. Το ομολογούν όλοι πλέον, καθηγητάδες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι. Το ομολογούν τώρα γιατί χοντραίνει το παιχνίδι και πρέπει να δικαιολογήσουν το κλέψιμο των καταθέσεων.

Ποιούς έχουν βάλει τώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή για να μας σώσουν απο τους κακούς «διαχειρηστές» των τραπεζών; Απο τους κακούς τραπεζίτες; Τους ίδιους «κακούς τραπεζίτες» που κατονομάζουν ως υπεύθυνους για την κρίση.

Η μάχη για τις Τράπεζες - Κύριοι βιομήχανοι και επιχειρηματίες: Θα σάς κλείσουν μέσω ελέγχου τραπεζικού συστήματος

Είχαμε δημοσιονομικό κενό και ξαφνικά, Κυριακάτικα, το δημοσιονομικό κενό έχει καλυφθεί... Πραγματικά, στα χαρτιά, στο "θα" δεν έχει σημασία. Μάλλον δέχθηκε η Τρόϊκα να κάνει τα στραβά μάτια ή να δεχτεί κάποιο "θα" με αντάλλαγμα την ΕΤΕ και την Γιουρομπάνκ, αλλά χωριστά, σε δύο μπουκιές, μαζί θα ήταν ίσως μεγάλη (ή και προβληματική) για την Ντόϋτσε Μπανκ, ή όποιον...

Θυμηθείτε την μάχη για την ΑΓΕΤ
Θυμηθείτε τους εκβιασμούς της Κομισιόν για την Ολυμπιακή
Θυμηθείτε το μπλοκάρισμα συγχώνευσης Aegean και Νέας Ολυμπιακής(!)
Θυμηθείτε πώς φαγώθηκε ο ιδιωτικός τομέας από την εποχή της μεταπολίτευσης
Δείτε πώς διαλύεται απελευθερώνεται η ΔΕΗ
Δείτε τι πάνε να κάνουν στα νερά

Μην ξεχνάμε. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ψηφίσει κούρεμα καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ.

Μπορεί το ελληνικό μνημονιακό καθεστώς να πανηγυρίζει και να χαίρεται (για τους δικούς του λόγους) που οι Κύπριοι αναγκάστηκαν να «καταπιούν» το «ΟΧΙ» που είπε η Βουλή τους εναντίον της πρώτης απόφασης του Eurogroup, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτό το «ΟΧΙ» έσωσε την παρτίδα και διέσωσε (προς το παρόν) τις καταθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κυπριακού και όχι μόνο λαού, κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Δεν πρέπει ακόμα να μας διαφεύγει ότι η ελληνική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) που τώρα βγάζει κορώνες διασφάλισης των καταθέσεων κάτω από τις εκατό χιλιάδες ευρώ, ήταν εκείνη που ψήφισε στο Eurogroup υπέρ της φορολόγησης των καταθέσεων κάτω από τις εκατό χιλιάδες.

Εδώ είναι ο τόπος που συντρίβει αλαζόνες

«Πέρασε κιόλας ο βασιλικός στρατός μας, ο καστροπορθητής, στην απέναντι χώρα, τη γειτονική, με γεφύρι σχοινόδετο τον Ελλήσποντο ζεύοντας, φτιάχνοντας ξυλοκάρφωτο διάβα στον τράχηλο του Πόντου.
Της πολύανδρης Ασίας ο ανίκητος άρχοντας, σ’ όλη τη γη σπέρνει το θείο στράτευμά του και από την στεριά με πεζούς και από τη θάλασσα με καράβια. Και για όλα καμαρώνει. Σαν παιδί χρυσής γενιάς, ωσάν ισόθεος.
Με μάτια αγριεμένα σαν του δράκοντα-φονιά. [...] Κανείς δεν θα βαστάξει σε τούτη την κοσμοπλημμύρα του στρατού ενάντια να φράξει με οχυρά το ανίκητο πέλαγος. Των Περσών ο λαός κι ο στρατός ο δυνατός, δε μπορεί να χάσει.
Του θεού την απάτη την άλυτη, ποιος θνητός θα λύση; Ποιος πατώντας γερά και πηδώντας θα ξεφύγει; Με τη γλυκιά της όψη, στην αρχή τον ξεγελά η Άτη τον άνθρωπο. Και τον ρίχνει στα δίχτυα. Απ’ αυτά δεν υπάρχει διαφυγή για τον θνητό».

Αισχύλος, «Πέρσες», 65-80