Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Περί συσσιτίων «μόνο σε Έλληνες» και τζάμπα μαγκιάς

Θα είχαν θετικό ηθικό πρόσημο όσοι απαγόρευσαν στους χρυσαυγίτες τη διανομή τροφίμων «μόνο σε Έλληνες» αν διένεμαν εκείνοι την ίδια –και μεγαλύτερη- ποσότητα τροφίμων. Το αποτέλεσμα της επιβολής πολιτικής ορθότητας ήταν να μείνουν κάποιοι συμπολίτες μας νηστικοί και κάποιοι άλλοι να καθίστανται «τζάμπα μάγκες». Πόσο μεγάλη υποκρισία είναι όλο τούτο το σκηνικό μόνο ο Θεός το ξέρει και οι εξαθλιωμένοι που περίμεναν τα ξεροκόμματα, τα οποία ουδέποτε έφτασαν μέχρι εκείνους. Τσίπα δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Χαίρετε! - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Tου π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού

Ο αναστάσιμος χαιρετισμός, που διαμορφώθηκε στην ελληνική γλώσσα και μεταδόθηκε σ’ όλους τους Ορθοδόξους και στον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο, είναι το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»! Δεν είναι λόγος ευχής, αλλά χαιρετισμός και διακήρυξη της πίστεως στο γεγονός της Ανάστασης του Χριστού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πιστό στον Χριστό άνθρωπο.

Πόσοι όμως γνωρίζουμε, ότι ο αναστάσιμος χαιρετισμός του Χριστού, αμέσως μετά την ανάστασή του, είναι ο (και πάλι) ελληνικός λόγος «Χαίρετε»! Με αυτό τον χαιρετισμό απευθύνεται ο αναστάς Χριστός στις Μυροφόρες, μόλις βγήκαν από το «κενό μνημείο» (Ματθ. 28, 8-9).