Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Παραίτηση, το αντίδοτο στον ολοκληρωτισμό!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η πείρα της ανθρωπότητας διδάσκει πως σε όλη την ιστορία της η ανθρωπότητα είχε να διαλέξει πάντα ανάμεσα στην παραίτηση (άσκητισμός, αναχώρηση, αυτοσυγκράτηση) και στον ολοκληρωτισμό.

Στη σημερινή εποχή το ίδιο δίλημμα είναι, παραίτηση ή παραφροσύνη (ολοκληρωτισμός).

Η έκφραση "σηκωθείτε από τους καναπέδες" σημαίνει ακριβώς αυτό: παραιτηθείτε: Η αρχαία Λυσιστράτη παραιτήθηκε απ' το κρεβάτι για να σταματήσει την παραφροσύνη (ολοκληρωτισμό) του πολέμου.

Καράτε, καλίνκα και συμπάθεια

Σύντροφοι! Αγοράσατε Ριζοσπάστη στις 4 του Ιούνη 2013; Αν όχι, ετοιμάστε απολογητικό υπόμνημα, διότι ήδη ψήνεται η διαγραφή σας από την αίρεση, συγγνώμη, από το κόμμα. Αν ναι, απαντήστε με το χέρι στην καρδιά (αφότου αφαιρέσετε το γούνινο καπελάκι, για λόγους σεβασμού): Διαβάσατε την ακόλουθη αγγελία στη σελίδα 25, στην ενότητα «Πολιτισμός»; Αν διέλαθε της προσοχής σας, αφενός συγχωρείστε, διότι τουλάχιστον ενισχύσατε το κόμμα αγοράζοντας τον «Ριζοσπάστη», και αφετέρου διαβάστε την: «Πρόσκληση για χορωδία: H Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία ανδρικής χορωδίας, που θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του Κόκκινου Στρατού!