Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αποχαύνωση...

Η τηλεόραση, είναι το μεγαλύτερο προπαγανδιστικό προϊόν μέχρι σήμερα. Διαμορφώνονται συνειδήσεις, επιβάλλονται απόψεις, καθοδηγείται ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας.

Από τα μικρά παιδιά με τα διαβολικά καρτούν, μέχρι τους ηλικιωμένους, άβουλους μπροστά στην οθόνη.  Για όλους η μόνη αλήθεια είναι πως "το είπε η τηλεόραση".

Και τώρα που έκλεισε η τηλεόραση;

Τι είναι η ΕΡΤ. Ένα "βήμα" για τον κάθε Έλληνα και η προβολή του σε όλο τον κόσμο.

Άλλα όταν πας να κλείσεις το κύριο προπαγανδιστικό προϊόν... ε, δεν το κάνεις και τόσο απλά. Σε μια νύκτα. Εκτός κι αν είναι η αρχή νέας προπαγάνδας.

Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα…

envthink.blogspot.gr
Όποιες και να είναι οι εξελίξεις λόγω της ΕΡΤ, αύριο θα είναι μια άλλη μέρα. Όλα τα σενάρια και οι εκτιμήσεις, ακόμη και αν το ΣτΕ χάριν διεξόδου κάνει δεκτή την προσφυγή, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση ή άλλως countdown για την τρικομματική κυβέρνηση.

Πώς όμως φθάσαμε ως εδώ?

Οι φίλοι - σύμμαχοι και μη, με γεωπολιτικά και άλλα κριτήρια θεωρούσαν και θεωρούν την Ελλάδα σαν προνομιούχο οικόπεδο με θέα. Αλλά, χρειάζονται και φώς (ενέργεια), νερό (+διατροφή) και τηλέφωνο (επικοινωνίες). Η απόκτηση αυτών ολοκληρώθηκε δια του μνημονίου, την επιβολή του οποίου ενορχήστρωσε η "πράσινη ανάπτυξη", ο Δούρειος Ίππος, όπως σε πολλές αναρτήσεις μας έχουμε διατυπώσει.

Προεκλογική σεναριογραφία και «αριστερή» εμπορία…

Κάθε σενάριο είναι ζαριά στην πράσινη τσόχα των πολιτικών παιχνιδιών: «Νταβάδων» και κομμάτων…

Τα σενάρια πάντα κινούνται στη βάση των «σχεδιασμών» και των «διαπλοκών» (ανταγωνιστικών συμφερόντων κατά κανόνα) των «νταβάδων» με τους κομματικούς υπηρέτες τους.

Ο κοινός παρανομαστής, πάντως, όλων αυτών των ανταγωνιστικών σχεδιασμών, είναι τούτος: Η αποφόρτιση του πολιτικού κλίματος, τα τρομοκρατικά εκβιαστικά διλήμματα και η εναγώνια αναζήτηση μιας διεξόδου στα οικτρά αδιέξοδα του κυβερνητικού οικοδομήματος, του ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ οικοδομήματος.

Έριξαν μαύρο στην ιστορία και το μέλλον μας

Ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος επέλεξαν να συναντηθούν να με τον Σαμαρά μετά από μια εβδομάδα αφού έκλεισε η ΕΡΤ για να του δώσουν τον χρόνο να την κλείσει για τα καλά, αυτές τις ημέρες θα ετοιμάσουν τον νέο οργανισμό με διορισμένους από την τριτοκομματική κυβέρνηση δημοσιογράφους. Στον νέο οργανισμό δεν θα διοριστούν αναγκαστικά οι απολυμένοι αλλά θα βάλουν και όλους τους δικούς τους που δεν ήταν πριν στην ΕΡΤ. Ετσι όταν συναντηθεί το κυβερνητικό τσίρκο ο οργανισμός αυτός θα είναι έτοιμος, την θέση του μαύρου θα την πάρει το μαύρο μέτωπο της προπαγάνδας της κατοχικής κυβέρνησης. Οι πραξικοπηματίες δεν θα έχουν πάει σε εκλογές γιατί θέλουν το καλό της χώρας και έτσι η χούντα θα έχει περάσει ένα ακόμα πραξικόπημα.