Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μα ό,τι και αν κάνουν, εις βάρος τους καταλήγει...

Δείτε μπροστά σε τι σημαία μίλησε ο Δένδιας...

Η σημερινή είδηση έλεγε ότι ο Δένδιας , ύστερα από ερώτηση στην βουλή του ... Ψαριανού, διαβίβασε στον εισαγγελέα στοιχεία για "παραποίηση σημαίας" από την Χ.Α.

Ολίγη από Ανδρέα

Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κάνει αποδοχή κληρονομιάς του ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, του Μένιου Κουτσόγιωργα, του Κίμωνα Κουλούρη, του Γιώργου Κατσιφάρα και άλλων είναι φιλότιμη. Μαθαίνει την τέχνη κι ό,τι μαθαίνεις στη ζωή σου καλό είναι. Από πλέξιμο και γιουβαρλάκια μέχρι Κβαντική Φυσική, κάποτε θα σου χρειαστεί. Ο Αλέξης θέλει να καβαντζώσει το σκραπ από τον Τιτανικό του πρασινοφρουρισμού και το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνει, αφού άλλοι πλειοδότες δεν υπάρχουν. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, τυπικά, είναι ο νόμιμος κληρονόμος των αγώνων της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, αλλά έχει μια ιδιαιτερότητα: δεν κάνει για τη δουλειά. Μπορεί να τυγχάνει εξαιρετικός... γεμιστής κενού τηλεοπτικού χρόνου με κούφιες λέξεις που ηχούν «πολιτικές», αλλά είναι ανθρωποδιώκτης. Οταν κοιτάς τον αντίπαλο, τον ψηφοφόρο, τον συγγενή, τον φίλο και τον περαστικό με το βλέμμα του υπογλυκαιμικού που αντίκρισε μπακλαβά, είναι αναμενόμενο να μην πείθεις. Η βουλιμία για εξουσία του Βαγγέλη, όταν είναι προφανές σε όλους ότι βρίσκεται εν αδυναμία, ενοχλεί! Αν είσαι ισχυρός, οι πολλοί σού συγχωρούν τη μεγαλομανία. Οταν κοντεύεις σε ποσοστά Βασίλη Λεβέντη, γίνεσαι ρεντίκολο.

Σκάει η πράσινη φούσκα

550 εκατομμύρια ευρώ πράσινων επιδοτήσεων επιστρέφουν στους ιταλούς καταναλωτές

Πριν από δύο μήνες η ιταλική κυβέρνηση άλλαξε το φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες και ξεκίνησε να συνυπολογίζει την επίπτωση του ενεργειακού κόστους στο συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας. Σύμφωνα με το ίδιο υπουργικό διάταγμα, εάν ο λογαριασμός της ενέργειας ξεπερνά το 3% του τζίρου, άρχισαν να ισχύουν φορολογικές απαλλαγές στους φόρους της ενέργειας στην παραγωγή και όχι στην κερδοφορία. Αλλά και οι επιχειρήσεις που πληρώνουν το 2% του τζίρου τους στην ενέργεια άρχισαν να δικαιούνται εκπτώσεις, με κατώτατο όριο κατανάλωσης τις 2,4 GWh ετησίως.

Η νέα «Γιάλτα» είναι εδώ;

Πως η Gazprom, η ΔΕΠΑ, η Κύπρος και η Συρία συνδέονται με τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς

Η ξαφνική αποχώρηση της Ρωσίας από τον διαγωνισμό για την εξαγορά της ΔΕΠΑ –η οποία άφησε στα «κρύα του λουτρού» την ελληνική κυβέρνηση- είναι αναμφισβήτητα το γεγονός των ημερών που έχει σημαδέψει με τον τρόπο του την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων.

Η απόφαση Gazprom και Sintez ώστε να μην καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές τόσο για τη ΔΕΠΑ όσο και τη ΔΕΣΦΑ αιφνιδίασε την κυβέρνηση τα μηνύματα της οποίας για την εξαγορά των δύο εταιρειών ήταν ενθαρρυντικά ιδιαίτερα δε μετά την τελευταία συνάντηση (21 Μαΐου) του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μήπως τα ανδρείκελα σχεδιάζουν το διαζύγιό τους;

Τα ανδρείκελα της κυβέρνησης συνεχίζουν απτόητα να μας δουλεύουν. Τα μικρά πολιτικά αναστήματα είναι «γιγάντια» στα σκηνοθετημένα παιχνίδια της κοροϊδίας, για τον απλό λόγο ότι είναι κάκιστοι και «κατά παραγγελία» σκηνοθέτες. Δηλαδή χωρίς ίχνος ανεξαρτησίας, σκέτοι αχυράνθρωποι που «σκηνοθετούν», εκτελώντας τις εντολές των «νταβάδων» τους.

Τέτοιο γελοίο και κακόγουστο πολιτικό θέατρο δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα. Οι παλιοί μετρ της πολιτικής απάτης είχαν τη σχετική αυτονομία και ζωντάνια που χρειάζεται ένας «καλλιτέχνης» για να παράγει έργο: Ήταν Πολιτικοί και ΟΧΙ απλοί εντολοδόχοι…