Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η Εκκλησία νικά

Η Εκκλησία αναμφίβολα βασανίζεται, οι αρχηγοί της παύονται. Λύκοι αρπακτικοί επιτέθηκαν στην ποίμνη και σκόρπισαν το ποίμνιο. Οι δυνάμεις αυτού του κόσμου ξεσηκώθηκαν κατά του θυσιαστηρίου και επέβαλαν το σφετερισμό και το σχίσμα. Τι σημαίνει αυτό; Δεν συνέβη ποτέ τίποτε παρόμοιο στον κόσμο; Σαν να μη μεγάλωσε η Εκκλησία του Χριστού ανάμεσα σε αταξίες! Κι ο ίδιος ο Χριστός σαν να μην περικυκλώθηκε από σκάνδαλα από το λίκνο μέχρι το θάνατό του! Αν είναι έτσι, γιατί να παραπονιόμαστε; Τι είναι τα δικά μας παθήματα, όταν ο Υιός του Θεού και οι απόστολοί του μας μετέφεραν την αλήθεια μέσα σε διωγμούς και βάσανα;

Πνευματική χειραφέτηση (Προσοχή και προσευχή)

Λαρισινά δοκίμια
Μ.Ε.Λαγκουβάρδου

"Αγρυπνείτε και προσεύχεσθε!"

Ιησούς Χριστός

Ένα πρωί μπαίνει στο καφενείο του Ανέστη ένας γέρος και λέει: "Ανέστη, νομίζω ότι είμαι εδώ". Οι θαμώνες του καφενείου στρέφονται και τον κοιτάζουν. Ίσως κάποιοι από αυτούς σκέφτονται, "εμείς άραγε πού είμαστε; Είμαστε εδώ ή είμαστε αλλού;"

Τα λόγια του γέρου ίσως ώθησαν κάποιους να στρέψουν την προσοχή τους στο πνεύμα τους και να αναρωτηθούν, πού βρίσκεται και τί κάνει. Οπωσδήποτε με το σώμα τους βρίσκονται στο καφενείο. Το ερώτημα είναι, πού βρίσκεται το πνεύμα τους.