Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Καθαρές δανειακές ανάγκες

Από τον Πόρτα – Πόρτα

*Προσωρινά στοιχεία

1) Περιλαμβάνεται η κίνηση των λογαριασμών διαχείρισης χρέους

2) Δεν περιλαμβάνεται το αποτέλεσμα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

3) Δεν πριλαμβάνονται δεδουλευμένοι τόκοι ύψους 4.751 εκ. ευρώ για τα ομόλογα που συμμετείχαν στο PSI, καθώς και τόκοι ύψους 519 εκατ. ευρώ λόγω της επαναγοράς χρέους, που καταβλήθηκαν με τη μορφή βραχυχρόνιων τίτλων του EFSF.

4) Περιλαμβάνονται δαπάνες ύψους περίπου 3.752 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Άντε και στην Αννίτα Πάνια

Κώστας Καίσαρης

Ποιος κρύβεται κάτω από την υπέρλαμπρη αυτή ενδυμασία; Στολή θα μπορούσες να πεις. Ο Φλωρινιώτης; Ο συχωρεμένος ο Μάικλ Τζάκσον; Ο περίφημος Βοιωτός κλαρινίστας, Γιώργος Μάγκας; Ο διάσημος Έλτον Τζον; Μήπως ο Τζον Τίκης; Ενδεχόμενα ο πάλαι ποτέ Βασιλιάς του ρυθμ-μπλουζ Τζέιμς Μπράουν; Ή μήπως ο ίδιος ο Βασιλιάς; Ο Έλβις Πρίσλεϊ που κατά τα εκατομμύρια των θαυμαστών του, δεν έχει πεθάνει και ζει και βασιλεύει;

Δεν είναι, λοιπόν, κανένας από δαύτους. Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, όπως λέγανε στα πανηγύρια τη δεκαετία του '50. Είναι το φιδάκι ο Διαμαντής. Δεν είναι ούτε ο χαλκέντερος Τομ Τζόουνς λίγο πριν βγει στην πίστα. Είναι η Γιάννα Αγγελόπουλου.

Εχομεν διαρροή ψυχραιμίας

Σε ένα οικοσύστημα, όσο υπάρχουν πόροι, η πανίδα είναι σχετικώς κουλαριστή - έως αμέριμνη. Ενα χορτασμένο τσιτάχ μπορεί να δει αντιλόπη, γαζέλα ή φτερωτό χάμπουργκερ να περνάει από δίπλα και να μην κουνήσει βλέφαρο. Αν, όμως, έχει πέσει πείνα, λόρδα, δίψα και καντήφλα, τότε το τσιτάχ θα καραδοκεί ακόμα και για μύγες. Η γλώσσα του θα γίνει σαν του βατράχου και θα εκτοξεύεται για να παγιδεύσει όλα τα πετούμενα. Από μύγες και κώνωπες μέχρι το φτερωτό χάμπουργκερ, που αναφέρθηκε προηγουμένως. Ετι δε, τα νεύρα του από την αναμονή και την κακουχία θα έχουν γίνει τσατάλια. Θα λύνει ζωνάρι για καβγά ακόμα και για φιλολογική διαφωνία (αν ασχολούνται με τη φιλολογία τα τσιτάχ).