Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Συκοφαντία, καθαρότητα ψυχής, φίλοι, περίθαλψη

Μικρή γεύση από την ασκητική εμπειρία του αγίου Μάξιμου του Ομολογητή, σχετικά με την αντιμετώπιση της συκοφαντίας και του συκοφάντη, με την καθαρότητα της ψυχής που έγκειται στην εφαρμογή των λόγων του Κυρίου, σχετικά με την αληθινή φιλία και την περίθαλψη. Όλα αυτά περιστρέφονται, κατά τον άγιο, γύρω από την αληθινή αγάπη του Θεού.

Όλα τα κάνει για να μην εκπέσει από το σκοπό της αγάπης.

«Όταν μας δουν οι δαίμονες να περιφρονούμε τα πράγματα του κόσμου, ώστε να μη μισούμε εξ αιτίας αυτών τους ανθρώπους και εκπέσουμε από την αγάπη, τότε παρακινούν άλλους να μας συκοφαντήσουν, ώστε, μη υποφέροντας την λύπη, να μισήσουμε εκείνους που μας συκοφάντησαν.

Το μήνυμα Σόιμπλε: «Σκάστε και κολυμπάτε»

O διαβόητος αρχίατρος του Αουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε, ο επονομαζόμενος «Άγγελος του Θανάτου» έκανε πειράματα στους έγκλειστους Εβραίους του στρατοπέδου, προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για τις φυλετικές διαφορές. Κάθε μέρα στεκόταν στο σημείο όπου εκφόρτωναν τα τρένα τους αιχμαλώτους με την άψογη στολή του και τις γυαλισμένες μπότες του και κρατώντας ένα δερμάτινο ραβδί ξεχώριζε αυτούς που κατέφθαναν. Το 70%-80% τους έστελνε στην αριστερή λωρίδα. Το υπόλοιπο 20%-30% έκρινε ότι έπρεπε να σχηματίσουν μια γραμμή στα δεξιά. Οι πρώτοι πήγαιναν κατευθείαν στα κρεματόρια. Οι υπόλοιποι αποτελούσαν τα πειραματόζωά του. Ήταν οι άνθρωποι που θα εξέθετε σε ακραίες συνθήκες για να μετρήσει τις αντοχές τους.