Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Λουγκουζί της Ουγκάντας! Ένα Ορθόδοξο χωριό γεννιέται!

Όπως γνωρίζετε η προσπάθειά μας συνεχίζεται στον Αφρικανικό αμπελώνα του Χριστού στην Ουγκάντα και με τη χάρη του Θεού επεκτείνεται. Θα θέλαμε να σας κάνουμε και πάλι κοινωνούς αυτής της δραστηριότητός μας αφού τρόπο απλό και ταπεινό αποτελείτε και σεις σημαντικό κομμάτι αυτής της διακονίας.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου βαπτίσαμε ανάμεσα στις μπανανιές και τα καφεόδεντρα 89 ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και πολλά παιδιά!!! Την επόμενη μέρα λειτουργήσαμε στο χωριό και κοινώνησαν όλοι οι νεοφώτιστοι. Τους μάθαμε πως θα κοινωνούν, πως θα κάνουν το σταυρό τους, πως θα παίρνουν αντίδωρο. Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις ανθρώπους να τα ακούν πρώτη φορά και να τα πραγματοποιούν με μεγάλο σεβασμό και ευλάβεια. Και τις επόμενες Κυριακές λειτουργήσαμε στο χωριό και ξεκινήσαμε κατήχηση για τη Θεία Λειτουργία. Τα μικρά παιδιά συνέχισαν το κατηχητικό τους με τον Χριστοφόρο και βέβαια τις ζωγραφιές τους.

Παιδικός σταθμός «ο μαρξιστούλης»

Καλώς ή κακώς, άπαντες έχουμε περάσει από την παιδική ηλικία. Ολόκληρη η ανθρωπότητα, σε όλες τις ιστορικές περιόδους της, σε όλες τις ηπείρους, έχει διατελέσει «παιδί». Η διαχρονική εμπειρία από τη μικρή ηλικία μαρτυρά ότι ένας μπόμπιρας μπορεί να χαρεί με το παραμικρό. Ενα άδειο κουτάκι αναψυκτικού, μια μπάλα, ένας χρυσοκάνθαρος, του οποίου θα δεθεί το ένα ποδάρι με κλωστή, ή μια κουκλίτσα αρκούν για να γεμίσουν τις ώρες των χαριτωμένων υπάρξεων με ξέφρενη χαρά και διασκέδαση. Τώρα πια που υπάρχουν οι υπολογιστές, τα κινητά, η τηλεόραση και οι παιχνιδομηχανές, οι αφορμές παιχνιδιού έχουν πληθύνει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό. Ολα μπορεί να τα κάνει με ενθουσιασμό ένας μικρούλης ή μια μικρούλα - εκτός από τα πολύ βαρετά, τα αφόρητα κατσούφικα. Είθισται «βαρετά» να φαντάζουν το σχολείο και το μάθημα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη χειρότερα ενδεχόμενα για τους παίδες: ένα από αυτά είναι κομμουνιστική κατασκήνωση, μετά «διαφωτίσεως»! Να μην έχεις κλείσει τα 10 και να σε τραβολογάνε οι δικοί σου να ακούς τον Κουτσούμπα! Ακόμα κι ο Μαρξ θα γινόταν έξαλλος με αυτό.

Εσκεμμένη υπανάπτυξη των φτωχών

nationalreview.com
Έχω σπαταλήσει αρκετή φαιά ουσία για να αποδείξω κάτι που γνωρίζω, και που γνωρίζει κάθε μη κόπανος, που έχει ασχοληθεί με ενεργειακά και σκαμπάζει λίγη αριθμητική: Οι ΑΠΕ (αιολικά και φωτοβολταϊκά) δεν έχουν σχέση με ηλεκτροδότηση. Έχουν σχέση με την εσκεμμένη και μεθοδευμένη αύξηση της τιμής του ρεύματος στις ανεπτυγμένες χώρες (κάτι που εξ ορισμού ταυτίζεται με ύφεση και αποβιομηχάνιση), που όμως εάν μπορέσει το αόρατο μαύρο χέρι να το επιβάλει σε όλους, και τις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες, με τα φθηνά εργατικά, είναι εγγύηση ότι (α) θα τις κρατήσει υπανάπτυκτες, (β) θα τους εξουδετερώσει οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα ανταγωνιστικότητας, και (γ) θα καταστείλει την ζήτηση για συμβατική ενέργεια, βασικά για πετρέλαιο.

Ο Θεός μας δεν είναι Θεός ισότητας!

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Ο Θεός δεν είναι Θεός ισότητας, αλλά Θεός αγάπης.

Η ισότητα θα απέκλειε όλο το δίκαιο και όλη την αγάπη, θα απέκλειε όλο το ήθος.

Ο άνδρας αγαπά την γυναίκα του λόγω ισότητας; Και η μάνα αγαπά το παιδί της λόγω ισότητας; Και ο φίλος αγαπά τον φίλο λόγω ισότητας;

Η ανισότητα είναι η βάση του δικαίου και υποκινητής της αγάπης.