Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Απάντηση στους απατεώνες «καθηγητάδες» Φράσερι, Τζούφι και Σία

Τα σημαντικότερα αλβανικά ΜΜΕ επαναλαμβάνουν όσα έγραψε πριν από λίγο στο FB ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Θ.Δήμας για την πραγματικότητα όσον αφορά την εκκλησία της Πρεμετής. Ο κ. Δήμας, αναρτώντας και μια φωτογραφία της εκκλησίας τραβηγμένη το 1956, απευθυνόμενος σε όσους προσπαθούν να εξαπατήσουν την αλβανική κοινή γνώμη, γράφει:

«Αυτή η φωτογραφία δείχνει καλύτερα από κάθε ψέμα καθηγητάδων ότι η εκκλησία στην Πρεμετή δεν ήταν μόνο 25 μ. τετραγ.. Μάλιστα και ο περίβολος ανήκε στην εκκλησία. Έχουμε να κάνουμε με μια επαναλαμβανόμενη εξαπάτηση με πλήρη συνείδηση για να για να υποστεί ζημιά η ορθόδοξη κοινότητα. Είναι ακριβώς ο χωρος που κτίστηκε η κομμουνιστική εστία πολιτισμού και το πάρκο γύρω της. Φτάνει να σκάψει κανείς στους τοίχους της κεντρικής αίθουσας για να ανακαλύψει τα εναπομείναντα κτίσματα της εκκλησίας, αυτό όμως δεν έχει κανείς συμφέρον για να το κάνει… Πως θα βρίζουν στη συνέχεια τους ορθοδόξους»

Να πῶς παρακάμπτεται η λογιστική διπλοεγγραφή

dailymail.co.uk
Από την αρχή της δικής μας κρίσης (κάπου μεταξύ 2007 και 2010) είχα την απορία πώς θα συντηρηθεί ένα μη βιώσιμο χρέος. Το μη βιώσιμο χρέος, έμαθα στο σχολείο, αντιμετωπίζεται μόνο με αναδιάρθρωση. Δηλαδή συνδυασμό (α) διαγραφής, (β) έκτακτης "αύξησης κεφαλαίου" (π.χ. το χαράτσι), (γ) πωλήσεις παγίων υπέρ της μείωσης χρέους, (δ) μείωση εξόδων και αύξηση εσόδων ώστε αφ' ενός να υπάρξει το σωστό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, (ε) μείωση εισαγωγών και αύξηση εξαγωγών (υποτίμηση το λένε) κλπ. Αυτά έμαθα στο σχολείο. Ένα άλλο που έμαθα είναι ότι στην λογιστική δεν μπορείς αποφύγεις την διπλοεγγραφή (double entry accounting), αν και ήξερα ότι οι Κεντρικές Τράπεζες, με τους μηχανισμούς δημιουργίας χρήματος την παρακάμπτουν, στην ουσία τυπώνοντας χρήμα. Όταν το χρήμα που τυπώνεται αντιστοιχεί σε, ή είναι αποτέλεσμα αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας, τότε αυτή η παράκαμψη του double entry accounting δεν είναι πληθωριστική. Όταν το χρήμα τυπώνεται για να καλύψει έξοδα ή τρύπες, τότε υπάρχει πληθωρισμός, ή υπερπληθωρισμός. Με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά θυμάμαι την φραντζόλα το ψωμί 2 δραχμές το κιλό, και τώρα το "αρτοσκεύασμα" κάνει περί τα 2 ευρώ το κιλό.

Ποιος κάνει "κουμάντο" μέσα στην οικογένεια;

Αν η γυναίκα εργάζεται εξίσου με τον άνδρα, τότε πάλι καταργείται η δικαιοσύνη, επειδή η γυναίκα στην οικογένεια, παράλληλα με την εργασία, βαστάζει και άλλα βάρη, επιπρόσθετα καθήκοντα, επειδή ακριβώς αυτή είναι η μητέρα των παιδιών. Θα νόμιζε κάποιος ότι, επειδή η γυναίκα βαρύνεται από μεγαλύτερες ευθύνες και ασκεί πολυπλοκότερο ρόλο, σε αυτήν πρέπει να ανήκει το προνόμιο να «κατευθύνει» την οικογένεια. Ασφαλώς κάποιος πρέπει να κατευθύνει την οικογένεια, όπως και κάθε άλλο ανθρώπινο καθίδρυμα. Έτσι, σε πολλές οικογένειες ανακύπτει η πάλη για εξουσία, που πολύ συχνά γίνεται καταστροφική για την οικογένεια. Συνεπώς, όπου και αν στρέψουμε τήν προσοχή μας, παντού βλέπουμε υπερβολικά πολύπλοκα προβλήματα, και δεν πλησιάσαμε ακόμη στην επίλυσή τους.

Όλοι είμαστε κλέφτες, εκτός από τους υπουργούς, τους βιομηχάνους και τους εφοπλι(η)στές!!!...

Το ξεπούλημα του δημοσίου που εμείς έχουμε πληρώσει, τα τελευταία 3 χρόνια γίνεται παράλληλα με δήθεν αποκαλύψεις για την διαφθορά.
Γνωστή τακτική πλέον.
Το ξεπούλημα στο χώρο της υγείας έπρεπε και αυτό να έχει το άλλοθι του. Το σύστημα υγείας το έριξαν έξω οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί λέει ο θρασύτατος επιχειρηματίας-εκδότης-βιβλιοπώλης-υπουργός.
Θα μπει κόσμος στη φυλακή λέει το φερέφωνο των φασιστοειδών κυβερνητών.

Οι (γνωστοί) χρήσιμοι ηλίθιοι!

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1989, εν μέσω πολιτικής αστάθειας που επικρατούσε στη χώρα και ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να παίξει με το θυμικό των οπαδών της Αριστεράς και της… Προόδου ώστε να τον στηρίξουν εκλογικά, τον είχε αποκαθηλώσει από τον «θρόνο» του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε κάνει την εξής δήλωση, που πραγματικά έχει μείνει στην Ιστορία: «Η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο».

Πριν επανέλθουμε στα περί φρενοκομείου, για να μην παρεξηγηθούμε, να αναφερθούμε και στον ορισμό του «χρήσιμου ηλίθιου», όπως τον δίνει η ιστοσελίδα slang.gr: «Με τον όρο αυτό χαρακτήριζε ο Βλαντίμιρ Λένιν τους διανοουμένους και άλλους ανένταχτους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που συνεπικουρούσαν το μπολσεβικικό κίνημα, χωρίς να αποτελούν μέλη του. Τι σημαίνει να είσαι (ή να γίνεσαι) χρήσιμος ηλίθιος; Οτι απλά γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης πιστεύοντας και υπηρετώντας έναν σκοπό που καπελώνουν άλλοι και που απλά σε ανέχονται για όσο τους προσφέρεις αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σου, ενώ όταν πάψουν να σε χρειάζονται παίρνεις πόδι».

"Η καρδιά μας είν' καλή"

Λαρισινά δοκίμια
Μ.Ε.Λαγκουβάρδου

"Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι τον Θεόν όψονται"
(Ψαλμός )

Μέσα στη γενική καταστροφή που απειλεί την πατρίδα μας, εξαιτίας της διαφθοράς και της απληστίας των ανθρώπων, υπάρχει και κάτι καλό, η συνειδητοποίηση και η επίγνωση των απλών ανθρώπων, ότι το πιο πολύτιμο, η ψυχή, δεν κινδυνεύει. Στην απειλή ότι οι τράπεζες θα πάρουν ακόμα και τα σπίτια, οι απλοί άνθρωποι απαντούν: "Σπίτια θα πάρουν, ψυχή δεν θα πάρουν". "Έχουμε το θησαυρό αυτό σε οστράκινα σκεύη", λέει ο Απόστολος Παύλος, εννοώντας τα σώματα και γενικά τα υλικά πράγματα που φθείρονται, ενώ η ψυχή μένει αιώνια. Την ψυχή, όπως και την ελευθερία, δεν μπορεί να μας την αφαιρέσουν, αν δεν του τη δώσουμε οι ίδιοι. Όταν γινόμαστε δούλοι,γινόμαστε δούλοι με τη θέλησή μας.

Οι πιστοί στον Κύριο Ιησού Χριστό γνωρίζουμε ότι είμαστε μέλη του σώματος του Χριστού και "ναοί του Αγίου Πνεύματος". Αυτό σημαίνει ότι στο τιμόνι της ζωής μας είναι ο Χριστός και ότι η σπουδαιότερη αποστολή μας είναι η προσευχή. Όποιος φθείρει το "ναό του Αγίου Πνεύματος" λέει η Γραφή, θα τον φθείρει ο Θεός.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία δεν είναι μοντάζ!

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Διορισμοί, προσλήψεις (και άλλα τινά) στα Πολιτικά Γραφεία υπουργών, υφυπουργών...

από 24/06/2013 έως 24/08/2013
Μια ματιά στον πίνακα, αρκεί (κάντε κλικ για μεγέθυνση...)