Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η γεωγραφία... πάντα η γεωγραφία

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;

Μετά τη χθεσινή ενημέρωση -μαζοχιστική συνήθεια που ευτυχώς αρχίζω να την κόβω σιγά σιγά- κοιμήθηκα σαν πουλάκι -όχι μπούφος να εξηγούμαστε!
Όλα τα προβλήματα λύθηκαν με μιας! Και δεν είχα μία πηγή ενημέρωσης, οοόχι έκανα διασταύρωση πληροφοριών.

Έτσι λοιπόν έμαθα ότι ο Στουρνάρας είναι σίγουρος πως θα υπάρξει επανεκίνηση της οικονομίας, ο Σαμαράς πήρε πάνω του πολλά θέματα -μην σας τα πω θα κουραστείτε και μόνο που θα τα δείτε- όπερ σημαίνει λύθηκαν όλα, διότι ο τύπος είναι Θεός! Να σας θυμίσω μόνο ότι ολομόναχος πήρε το όπλο του για να υπερασπιστεί το σπίτι του φτωχού!
Ο Μπένυ είναι ανήσυχος για όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο και τη Συρία, διότι εμείς εδώ πάμε καλά και δεν έχει λόγω να ανησυχεί για τα δικά μας.
Ο Φώτης δεν έκανε δηλώσεις, τι να δηλώσει ο άνθρωπος, όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.
Ο Αλέξης νομίζω είναι σε νιρβάνα, μην του την χαλάσουμε διότι, όπως λένε σοβαρά στελέχη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ έρχεται καυτός Σεπτέμβρης.

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις…


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ.

Στιγμές χαλάρωσης 2013

Πολύ ωραία ήταν και φέτος, καρντάση μου. Τα νησιά βρίσκονταν στη θέση τους. Τηρήθηκαν και οι λοιπές παραδόσεις: να χάνει η Ρόδος από 50 έως 100.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων. Μ' αυτούς τους θεσμούς το κράτος δεν παίζει. Οταν καεί και ο τελευταίος θάμνος στην Ελλάδα, τότε θα αρχίσει να πυρακτώνεται η θάλασσα. Οταν κλαπεί και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη των ιθαγενών υποζυγίων, οι «τεχνοκράτες» θα αρχίσουν να κλέβουν την άμμο από τις παραλίες και να γεμίζουν τις τσεπάρες τους με βότσαλα.

Κατά τα λοιπά, όλα καλά, όλα ανθηρά. Μέσα στο πλοίο άκουγες αφηγήσεις βετεράνων ανέργων για το πώς κατόρθωσαν να δανειστούν από τους (ελάχιστους) εν εργασία ευρισκόμενους συγγενείς, ώστε να την κοπανήσουν λίγο από τη γη της απωλείας, ήτοι την έδρα τους. Ακουγες και μερικά παράδοξα: πώς «εργαζόμενοι», οι οποίοι ήταν έτοιμοι να παραθερίσουν, βρίσκονται στην ίδια δημοσιονομική κατάσταση με τους ανέργους. Αυτοί γέμισαν βαλίτσες και αναχώρησαν δίχως να έχει πιστωθεί ο μισθός (ή μπόλικοι μισθοί) στον λογαριασμό τους. Η μαζική καταστροφή ενισχύει την αίσθηση της συντροφικότητας και της συμμετοχής στην κοινή μοίρα.

Όταν οι ΗΠΑ έδιναν τις «ευλογίες» τους στον Σαντάμ για την χρήση χημικών κατά του Ιράν

Ενώ η Ουάσιγκτον προβληματίζεται για το αν θα χτυπήσει την Δαμασκό εξαιτίας της άγνωστης χρήσης χημικών στη Συρία, αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA αποκαλύπτουν ότι πριν από 25 χρόνια οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα επέτρεψαν στον αδίστακτο Σαντάμ Χουσεΐν να χρησιμοποιήσει αέρια χημικού πολέμου στον πόλεμο με το Ιράν.

Τα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα στα Εθνικά Αρχεία στο College Park, του Maryland, δείχνουν ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν στενά τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, τόσο ενάντια στον εχθρό στο πόλεμο Ιράν-Ιράκ (1980-1988) όσο και κατά Κούρδων του Ιράκ, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Foreign Policy, το οποίο παραθέτει και τα αντίστοιχα ντοκουμέντα.

Οι Γερμανοί θέλουν την ελληνική περιουσία, με όχημα την ελληνική πολιτική ελίτ.

«Στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ... Το ESM θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να έχει την δυνατότητα να πωλήσει την περιουσία»

Πριν μερικές ημέρες εκδηλώθηκε επίθεση, τόσο από την πλευρά του ΔΝΤ όσο και από την πλευρά της Γερμανίας (δια του γερμανικού Τύπου) εναντίον της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισαν ανίκανη και υπεύθυνη για την αποτυχία των μνημονίων. Η ευθεία αυτή επίθεση εναντίον Ελλήνων εθελόδουλων πολιτικών μας παραξένεψε πολύ και γράψαμε άρθρο με τον τίτλο «Κάτι συμβαίνει. Ξαφνική επίθεση της τρόϊκας εναντίον της πολιτικής ελίτ!!!.» Στο άρθρο αυτό υποθέσαμε ότι η τρόϊκα κάνει αυτή την επίθεση, είτε γιατί αποφάσισε να άρει την εμπιστοσύνη της προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα και να το κατεδαφίσει, είτε γιατί θέλει να το εκβιάσει στο έπακρο, προκειμένου αυτό να παραδώσει πλήρως την Ελλάδα στα χέρια των δανειστών.