Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το πολιτικό σύστημα «προαγωγός» της κοινωνίας.

Δυστυχώς, το ίδιο το πολιτικό σύστημα, με τον τρόπο που ενεργεί, εξοικειώνει τους πολίτες στην παρανομία και εξηγούμαστε.

Όταν το «μνημονιακό τόξο» επιβαρύνει τον κόσμο με νέους δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, προφανώς αντιλαμβάνεται ότι πολλοί πολίτες, είτε δεν έχουν τα χρήματα για να ανταποκριθούν, είτε τα λίγα χρήματα που μπορούν ακόμα να βρουν, τα διαθέτουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών τους και γενικά των οικογενειών τους και όχι για την εξόφληση υπέρογκων και παράλογων χαρατσιών.

Οι πάντα επίκαιροι Τρώες

Οι «Τρώες» του Καβάφη περιγράφουν την ανθρώπινη προσπάθεια, τις πολλαπλές διαψεύσεις των προσδοκιών μας. Μόνο ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με την Πρωταρχική Αιτία θα μπορούσε να «διαβάσει» τόσο καλά τα παιχνίδια της μοίρας: «Είν’ οι προσπάθειές μας, των συφοριασμένων· / είν’ οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων. / Κομμάτι κατορθώνουμε· κομμάτι παίρνουμ’ επάνω μας·κι αρχίζουμε / να 'χουμε θάρρος και καλές ελπίδες. Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά. / Ο Aχιλλεύς στην τάφρον εμπροστά μας / βγαίνει και με φωνές μεγάλες μάς τρομάζει. / Είν’ οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων. / Θαρρούμε πως με απόφασι και τόλμη / θ’ αλλάξουμε της τύχης την καταφορά, / κι έξω στεκόμεθα ν’ αγωνισθούμε. / Aλλ’ όταν η μεγάλη κρίσις έλθει, / η τόλμη κι η απόφασίς μας χάνονται·/ ταράττεται η ψυχή μας, παραλύει / κι ολόγυρα απ’ τα τείχη τρέχουμε / ζητώντας να γλυτώσουμε με την φυγή. / Ομως η πτώσις μας είναι βεβαία. Επάνω, στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος. / Των ημερών μας αναμνήσεις κλαιν κ’ αισθήματα. / Πικρά για μας ο Πρίαμος κι η Εκάβη κλαίνε».

ΙΣΡΑΗΛ: Η μεγαλύτερη κηδεία στην ιστορία του Ισραήλ...

...για τον Αρχιραβίνο που έλεγε ότι «οι μη Εβραίοι υπάρχουν για να υπηρετούν τους Εβραίους» και ότι οι μη Εβραίοι είναι «γαϊδούρια»

Σχεδόν ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί, περίπου το 16 του εβραϊκού πληθυσμού της χώρας - παρακολούθησαν την κηδεία του επικεφαλής ραβίνου των Σεφαραδιτών του Ισραήλ, Ovadiah Yosef, σύμφωνα με μια έκθεση στο The New Observer.