Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τα αφεντικά των ENEL, Iberdrola, E.On, RWE, ENI, κ.α., ζητούν να σταματήσουν οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ

euractiv.com
Οι επικεφαλής 10 μεγάλων ηλεκτροπαραγωγών της ΕΕ, που, μαζί, ελέγχουν το 50% της Ευρωπαϊκής ηλεκτροπαραγωγής, σε πρωτοφανή από κοινού συνέντευξη τύπου ζητούν να σταματήσουν οι επιδοτήσεις για αιολικά και φωτοβολταϊκά. Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά εγχέουν πολλή (αλλά τυχαία και μεταβλητή, και συνολικά ακριβή) ηλεκτρική ενέργεια σε μία αγορά που δεν την χρειάζεται. "Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι ώριμες τεχνολογίες που δεν χρειάζονται επιδοτήσεις". Αναφέρθηκαν στην χαμηλή (οριακή) τιμή που δίνει προτιμησιακή μεταχείριση σε ΑΠΕ, αλλά που ακριβαίνει την (συνολική) τιμή του ρεύματος που πληρώνει ο καταναλωτής. Οι ΑΠΕ επιδοτούνται τόσο πολύ, και έχουν τέτοια προτιμησιακή μεταχείριση, που κάνουν την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή ασύμφορη (χωρίς όμως να μπορούν, οποτεδήποτε, να την υποκαταστήσουν αφού οι ΑΠΕ είναι τυχαίες και μεταβλητές, και το ρεύμα δεν αποθηκεύεται σε ποσότητα, ή/και οικονομικά).

Ξεκίνησε την επανάσταση ο κυρ-Φώτης...

Έτσι είναι...

Τι και αν ήταν το, αχρείαστο όπως απεδείχθη, δεκανίκι της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο κυρ-Φώτης ήταν και θα παραμείνει ένας αριστερός επαναστάτης.

"Να άρετε την εξίσωση στους φόρους στο πετρέλαιο κίνησης-θέρμανσης ΧΩΡΙΣ την έγκριση της τρόικα" φωνάζει στην κυβέρνηση...

Δείτε την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς να περιμένει την έγκριση της τρόικας. Η εξίσωση φόρων μείωσε κατακόρυφα την κατανάλωση και αποδείχθηκε ότι έχει αρνητική επίπτωση στα δημόσια έσοδα και στην υγεία των πολιτών.

Η εγκληματική κυβέρνηση, η δήθεν αριστερά του Σύριζα και οι ψυχοπαθείς Χρυσαυγίτες

Ο πασίγνωστος αριστερός ρεπόρτερ της Γκάρντιαν και της εκομπής “Newsnight” του BBC, Γκρεγκ Πάλαστ, αρθρογραφεί για αυτά που ζούμε.

Και όπως πάντα συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, η πιο ψυχρή απεικόνιση της Ελληνικής πραγματικότητας έρχεται από το εξωτερικό.

Γράφει (μεταξύ άλλων) ο Πάλαστ:

Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο χιπ–χοπ καλλιτέχνης Παύλος Φύσσας, μαχαιρώθηκε έξω από ένα μπαρ στο Κερατσίνι, στην Ελλάδα. Ο δολοφόνος του, που ομολόγησε το έγκλημά του, είναι ένα διεστραμμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, ενός πολιτικού κόμματος που αποτελείται από ακραίους σκίνχεντς, ψυχοπαθείς κινδυνολόγους με ρητορική εναντίον των μεταναστών, και διάφορους τρελλούς υπερ–πατριώτες που είναι ενάντια στους Μουσουλμάνους, στους Εβραίους και στους Αλβανούς. Κάτι σαν το Tea Party της Αμερικής, αλά Ελληνικά.