Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μέγα κακίας φάρμακον, και ομολογίαν, και φυγή του πταίσματος

Κάποτε, στην περιοχή της Ναζιανζού, είχε πέσει πολύ χαλάζι, τόσο πολύ ώστε καταστράφηκαν όλες οι σοδειές. Όλοι οι κόποι πήγαν χαμένοι, και όπως είναι φυσικό, επλήγη η οικονομία του τόπου, κάτι που είχε σοβαρές επιπτώσεις στην επιβίωση των ανθρώπων. Το έτος εκείνο, το 373 μ Χ, ζητήθηκε από τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, να μιλήσει σχετικά. Όλος ο λόγος του είναι υπέροχος και πλήρης σοφίας. Είναι ένας λόγος μετανοίας και επιστροφής στο θέλημα του Θεού.

Ο Κεδίκογλου έβγαλε ανακοίνωση για να υπερασπιστεί τον ...Βενιζέλο.

Δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου:

«Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα κατά του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν έχει τίποτα ουσιαστικό και υπεύθυνο να πει για την πορεία της χώρας.

"Αμερικανισμός" και "Αντικειμενικοποίηση"

Λαρισινά δοκίμια
Μ.Ε.Λαγκουβάρδου


Ένας φίλος μου είχε ένα "αμερικάνικο" όνειρο για ένα ολοκαίνουριο σπίτι στη θάλασσα και το υλοποίησε ξοδεύοντας όλα τα λεφτά του. Αγόρασε σκύλο, προσέλαβε κηπουρό και συχνά καλούσε κόσμο για να γλεντήσουν. Λέω "αμερικάνικο", γιατί στο σύγχρονο κόσμο επικρατεί η αγγλοσαξωνική άποψη, που δίνει μεγαλύτερη σημασία στα αντικείμενα, παρά στους ανθρώπους και στις μεταξύ τους σχέσεις,

Οι δουλειές του όμως δεν πήγαν καλά. Αραίωσε λίγο λίγο τα πολυέξοδα τραπέζια ώσπου τα σταμάτησε εντελώς και περιορίστηκε στο να χαίρεται μόνος του, παρέα με το σκύλο του, το σπίτι του στη θάλασσα.

Αλλά οι μέρες που καθόταν στην αυλή, μόνος, με την παρέα του σκύλου του, ήταν οι χειρότερες μέρες της ζωής του. Ένιωθε φοβερή ανία. Έτσι αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του. Κανείς όμως δεν αγόραζε πια ένα τόσο ακριβό σπίτι για να πηγαίνει στη θάλασσα.

Πρόβες νέων Θερμοπυλών

Ολα έτοιμα. Λίγο διαφορετικά από το 480 π.Χ., αλλά μέσες άκρες τα υλικά της συνταγής υπάρχουν. Εχθροί, απειλές, εκβιασμοί κ.λπ. Να 'χαμε και θάρρος...

Μας πρήξατε κι εσείς οι πολίτες. Θέλετε τον μέσο διπλωμάτη Ταλεϋράνδο. Δεν βολεύεστε με Βαγγέλη; Πέντε τριαξονικά θέλει μια φωτογραφία του για να απλωθεί σ' όλο της το μεγαλείο. Είναι εξπέρ στις διεθνείς σχέσεις. Εδώ κήρυξε τον πόλεμο στη Συρία μονομερώς, πριν από τους Αγγλους και τους Αμερικανούς, και βρίσκεται ακόμα στην καρέκλα του. Συγκυβερνά με τις ψήφους των δεξιών. Είναι μικρού βεληνεκούς διπλωματία αυτό το μαγικό; Αν ναι, τότε κάντε το κι εσείς.