Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

O τόπος ανήκει σ΄ αυτούς που έγραψαν την ιστορία του (*)

Λαρισινά Δοκίμια
Μ.Ε.Λαγκουβάρδου


«Αδελφοί, παρακαλώ υμάς δια του ονόματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ίνα το αυτό λέγητε πάντες, και μη ή εν υμίν σχίσματα» (Κοριν.Α΄, Κεφ. Α΄, 10-17)

Ο τόπος ανήκει σ’ αυτούς που έγραψαν την ιστορία του. Οι αμφισβητίες της ιστορίας των Ελλήνων, αμφισβητούν την κυριότητα στον τόπο τους και εξυπηρετούν, εν γνώσει ή εν αγνοία, τα πονηρά σχέδια του Εχθρού.

Είχαμε, αγαπητέ αναγνώστη, την ησυχαστική παράδοσή μας για να μην αρρωσταίνουμε και για να θεραπευόμαστε από την αρρώστια του νου, όταν ξεφεύγαμε από αυτήν κι αρρωσταίναμε.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Η Αριστερά μάχεται για την ατομική ιδιοκτησία και η Δεξιά επιμένει στη δήμευση των ακινήτων.

Ερωτήσεις προς τον δεξιό πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, κατέθεσαν στη Βουλή οι αριστεροί κ.κ. Τσίπρας και Παπαρήγα, με τις οποίες ζητούν από τη Δεξιά να αποσύρει πάραυτα τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ), ο οποίος οδηγεί επί της ουσίας στη βίαιη δήμευση των ακινήτων των πολιτών.

Είναι γνωστό πως ένα από τα βασικότερα συστατικά της αστικής ιδεολογίας της Δεξιάς είναι η ατομική ιδιοκτησία. Μάλιστα όχι μόνο η αναγνώριση του δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας, αλλά ταυτόχρονα η κατοχύρωσή του και η προστασία του. Η ίδια η Δεξιά στην Ελλάδα μας φόβιζε επί πολλά χρόνια πως κινδυνεύουν τα σπίτια μας από τους αριστερούς.