Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Είμαστε ανώριμος λαός ή μας έχουν πείσει περί αυτού;

Η πολιτική αποτελείται από δύο παραμέτρους. Η μια είναι η διαχείριση, η άλλη όμως είναι ο φορέας αυτής της διαχείρισης. Δηλαδή ο φορέας άσκησης της πολιτικής εξουσίας. Εμείς οι Έλληνες, επί δύο αιώνες τώρα, ενώ ασχολούμαστε μόνο με το είδος της διαχείρισης, κατά ένα περίεργο τρόπο ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με τον ίδιο το φορέα της διαχείρισης. Ούτε και σήμερα ασχολούμαστε με αυτόν!!!

Φορείς άσκησης της εξουσίας στην Ελλάδα, είναι εδώ και δύο αιώνες τα κόμματα. Είναι αυτά τα κόμματα που γνωρίζουμε και δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε εδώ και να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Το πολίτευμά μας είναι αυστηρά κομματοκρατικό. Εμείς είμαστε απλά ψηφοφόροι –καταναλωτές κομματικών προτάσεων (σε προγράμματα και πρόσωπα), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε πολίτες– παραγωγοί πολιτικής.

Απλή αναλογική: Το νέο σήριαλ

Τα πολιτικά κόμματα, ΟΛΑ τα κόμματα, ανίκανα να παράγουν Πολιτική, αφού είναι «κλειδωμένα» στα κατοχικά πλαίσια του 4ου Ράιχ, επιδίδονται σε «ναυμαχίες σε μια σκάφη νερό»: Στην παραγωγή και κυκλοφορία ποικίλων και κακόγουστων σήριαλ…

Μετά από όλο αυτό το υποκριτικό θέατρο γύρω από τις υποκλοπές, τώρα άνοιξε η αυλαία μιας καινούργιας, «αριστερής» παράστασης με την «απλή αναλογική».