Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η δυστυχία έχει ηθικά αίτια

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η δυστυχία έχει κυρίως ηθικά αίτια. Η κοινωνία μας δεν κινδυνεύει τόσο από την φτώχεια, όσο από την έλλειψη ενότητας. Πρέπει να καλλιεργήσουμε την ενότητα. Να ενισχύσουμε τις ενώσεις, αφού αποκαθαρθούν από τα κατάλοιπα του κομματισμού.

Την ενότητα τη δημιουργεί το ωραίο, φτάνει οι άνθρωποι να διδάσκονται να αγαπούν το ωραίο. Ο Χριστός διδάσκει να αγαπούμε το ωραίο. Η ουσία του ωραίου είναι η ανιδιοτέλεια. Ο κομματισμός δείχνει την αποτυχία της ενότητας με θεμέλιο το Χριστό.

Η ενότητα που δημιουργεί το ωφέλιμο δεν είναι θεμελιωμένη στο Χριστό κι όπως η οικία που χτίστηκε στην άμμο, δεν έχει αρραγή θεμέλια. Αυτού του είδους είναι η "ενότητα" του κομματισμού.

Ό,τι πείτε, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας...

Θέλει λέει η Αυτού Χυδαιότης, να μονομαχήσει υπερασπιζόμενος το προσωπικό και πολιτικό του ήθος!!!

Αυτό δεν είναι τίποτα...
Και ο συμπαθέστατος "Κάτμαν" της Αννίτας θέλει να αποδείξει ότι έχει προσωπικό IQ!
Και ο "πρωθυπουργός" επίσης ότι αγαπάει την αλήθεια και είναι αξιόπιστος!

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος (ο αντιπρόεδρος), κατακτά κάθε μέρα νέες κορυφές γελοιότητας...
Αν υπήρχε Έβερεστ προσωπικής και πολιτικής αθλιότητας θα το είχε ήδη περάσει και θα πετούσε προς την διαγαλαξιακή περιοχή, με ταχύτητα πολλαπλάσια του φωτός (τρέμε Αϊνστάϊν, που τόλμησες να διατυπώσεις θεωρία χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Μπένυ!), πηγαίνοντας να συναντήσει το Big Bang του θράσους και της ιταμότητας!

Ἄλλη μία παγανιστική (καί ναζιστική) γελοιότης ἐπραγματοποιήθη!

Το ίδιο «τροπάριο» καὶ φέτος: «Ὁ θεὸς τοῦ Ἥλιου, Ἀπόλλωνας, ὅπως πάντα γενναιόδωρος ἔστειλε τὶς ἀκτίνες του ὁλοκληρώνοντας μὲ ἐπιτυχία μία ἀκόμα Τελετὴ Ἁφῆς τῆς Ὀλυμπιακῆς Φλόγας στὴν Ἀρχαία Ὀλυμπία, αὐτὴ τὴ φορὰ γιὰ τοὺς Χειμερινοὺς Ἀγῶνες τοῦ Σότσι 2014. Παρουσίᾳ πλήθους κόσμου καὶ ἐπισήμων, τὸ μεσημέρι τῆς Κυριακῆς, ἄναψε ἡ Φλόγα στὸν ναὸ τῆς Ἥρας καὶ ἡ πρωθιέρεια Ἰνώ Μενεγάκη, τὴν ἔδωσε στὸν πρῶτο λαμπαδηδρόμο, τὸν 18χρονο ἀθλητὴ τῆς χιονοδρομίας καταβάσεων Γιάννη Ἀντωνίου, μὲ τὸν ὁποῖο ἄρχισε ἡ λαμπαδηδρομία ἐπὶ ἑλληνικοῦ ἐδάφους.