Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Νέο μνημόνιο το 2014.

Οι πολιτικοί μας λένε ότι την Άνοιξη τελειώνει το τελευταίο μνημόνιο και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο. Όποιος πολίτης πιστεύει σ’ αυτή την προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος, είναι τουλάχιστον αφελής.

Και ποιος θέλει νέο μνημόνιο; Μα το ίδιο το πολιτικοοικονομικό σύστημα. Απλά ας φανταστούμε ότι φεύγουν και δεν υπάρχουν πλέον μνημόνιο και τρόϊκα. Τα σκληρά όμως μέτρα θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνονται. Ποιος θα λάβει αυτά τα μέτρα; Θα τολμήσει άραγε να τα λάβει μόνο του το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, χωρίς τον μπαμπούλα της τρόϊκας και του εκβιασμού της μη καταβολής των δόσεων ή της εξόδου από το ευρώ; Όχι βέβαια, γιατί απλά θα γίνει κοινωνική έκρηξη και η ολιγαρχία μπορεί να κινδυνεύσει να χάσει τα πάντα. Επομένως έχει απόλυτη ανάγκη τον μπαμπούλα της τρόϊκας.

Η ελληνική ολιγαρχία, τώρα που βρήκε τη χρυσή ευκαιρία δεν πρόκειται να την αφήσει με τίποτα. Έκανε την τύχη της με την τρόϊκα. Μας δουλεύει όλους μαζί μέσω της τρομοκρατίας. Βάζει μπροστά ως μαπαμπούλα την τρόϊκα, προκειμένου, αφενός να κρατήσει την κοινωνία αδρανοποιημένη και αφετέρου παράλληλα, να επιτυγχάνει τη δεύτερη τεράστια μεταφορά πλούτου από τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις προς τη δική της ιδιοκτησία, μετά από εκείνη του χρηματιστηρίου.

Όλοι παρατηρούμε τώρα τελευταία δηλώσεις του Β. Σόϊμπλε για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, που σημαίνει νέο μνημόνιο. Αυτό δεν είναι τυχαίο και προφανώς είναι σε απόλυτη ταύτιση με την ελληνική κυβέρνηση. Εξάλλου η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει μέσα στο 2014 για τοκοχρεολύσια 28,7 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα 15,7 μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2014. Που θα τα βρει αν δεν τα δώσει η τρόϊκα;

Ας μην είμαστε λοιπόν αφελείς. Ασφαλώς και θα υπάρξει νέο μνημόνιο και νέοι έλεγχοι. Για προπαγανδιστικούς λόγους μπορεί να μην το ονομάσουν μνημόνιο, αλλά με κάποιον νεολογισμό. Η ουσία όμως παραμένει η ίδια.

Εμείς τα είπαμε, να μην τα ξαναλέμε. Καναπές μέχρι να μας τα πάρουν όλα.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου