Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Είτε τώρα είτε αύριο είτε μεθαύριο, θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Καίσαρης

ΑΓΓΕΛΙΑ βάλανε στον ΠΑΟΚ για να βρούνε πρόεδρο. Πού είναι όμως το περίεργο; Εχουνε γίνει ακόμα χειρότερα. Με αγγελία ψάχνανε να βρούνε πρωθυπουργό όταν είχε παραιτηθεί ο Παπανδρέου. Κι επειδή δεν βρίσκανε κανέναν στην Ελλάδα, φτάσανε μέχρι την Αμερική και στον Παπαδήμο. Ετσι κι ο Ιβάν. Ψάχνει να βρει πρόεδρο σε αγγελία ιστοσελίδας του εξωτερικού. Οπως και να το κάνουμε όμως, το ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό έλειπε δηλαδή να βάλουμε το εθνικό συμφέρον ίσα και όμοια με τα πλέι οφ. Ή να ασχοληθούμε με την ποινή του ΠΑΟΚ και να αδιαφορήσουμε για την πατρίδα. Για την πατρίδα που εν όψει των ευρωεκλογών κινδυνεύει. Με την κυβέρνηση να κρέμεται στην κυριολεξία από μια κλωστή. Οταν δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή Πανταλήθειας, όπως είναι το δεύτερο όνομά του, δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά. Αν δεν στηριχθεί η Ελιά στις εκλογές, μέχρι που θα πέσει η κυβέρνηση.

Σοβαροί να είμαστε βέβαια. Το διδάσκει άλλωστε η ιστορία. Πόσες κυβερνήσεις έχουν αλλάξει στην Ελλάδα από το 1974 που αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία και εντεύθεν; Αλλαξε τίποτα; Ο,τι έχει αλλάξει ήταν πάντα προς το χειρότερο. Και τα τελευταία χρόνια προς το πολύ χειρότερο. Αν πέσει δηλαδή η κυβέρνηση, θα χάσει η Βενετιά βελόνι;

Οι αναρχικοί που τα γράφουνε στους τοίχους κάτι ξέρουνε παραπάνω: «Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα είχαν απαγορευθεί». Είτε τώρα είτε αύριο είτε μεθαύριο, θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έρθει η σειρά του Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός. Αυτό άλλωστε επιτάσσουν οι κανόνες του δημοκρατικού πολιτεύματος: σήμερα ο ένας, αύριο ο άλλος. Οχι σαν το ποδόσφαιρο που έχει επιβάλλει δικτατορία ο Ολυμπιακός: χθες ο Κόκκαλης, σήμερα ο Μαρινάκης. Στην πολιτική είναι μία σου και μία μου: μία η Νέα Δημοκρατία, μία το ΠΑΣΟΚ. Και τώρα, επειδή ζορίζονται, είναι και οι δύο μαζί.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, μπορούμε να πούμε νομοτελειακά ότι έρχεται η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς για να μην αλλάξει επί της ουσίας τίποτα. Για να πάει ο Βενιζέλος σπίτι του και να ξανακυβερνήσουνε οι ΠΑΣΟΚτζήδες που την κοπανίσανε όταν άρχισε να βουλιάζει το καράβι. Να επιστρέψουνε στην εξουσία από το παράθυρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυνατόν, δηλαδή, να θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα με τα μπάζα του ΠΑΣΟΚ; Χέρια αλλάζουνε μόνο στο πολιτικό σύστημα, όσο υπάρχει ο Καπιταλισμός. Το ποιος δηλαδή θα κάνει τη διαχείριση και ποιος θα μοιράζει τα ξεροκόμματα της εξουσίας.

Τα λέγαμε και τις προάλλες. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει σβήσει από τον χάρτη, αλλά οι ΠΑΣΟΚτζήδες ζουν και βασιλεύουν. Ο Βενιζέλος από το πρωί μέχρι το βράδυ μια δουλειά κάνει: διορίζει. Διορίζει ΠΑΣΟΚτζήδες. Και δεν λέμε μόνο τους Φασούλες στο ΣΕΦ με 2.500 τον μήνα. Κι εδώ που τα λέμε θα ήταν κρίμα κι άδικο ν' αρχίσει να βγάζει από τα έτοιμα ο Παναγιώτης. Δεν μπορεί δηλαδή το ελληνικό κράτος να συντηρεί έναν Φασούλα; Ακόμα π.χ. και στο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου, που δεν ξέρω καν αν υπάρχει, ο Βενιζέλος στέλνει σημειώματα για να διοριστούν ΠΑΣΟΚτζήδες. Επειδή, λοιπόν, αυτή τη δουλειά θα την κάνει αύριο ο Τσίπρας, θα καταστραφεί η Ελλάδα; Δεν νομίζω. Ας κοιμούνται, λοιπόν, ήσυχοι οι Ελληνες: ό,τι κι αν ψηφίσουνε στις εκλογές, επί της ουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Αυτά.

sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου