Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ρυπο-βρύχια Πολιτεία

Δεν τρέχει κάστανο. Το μόνο σίγουρο. Τα κάστανα δεν τρέχουν, κυριολεκτικά. Αν έτρεχαν θα μάρκαραν κιόλας, θα σκόραραν και θα έπαιρναν τη θέση του Μάνου Σέργιου στην Εθνική. Ούτε μεταφορικά ρίχνουν τρεχάλες τα κάστανα για οτιδήποτε αφορά το πεφιλημένο πολιτικό σύστημα της πατρίδος και το αδαμάντινο προσωπικό του. Αυτό, το προσωπικό, το οποίο ο λαός αρνείται πεισματικά να το απολύσει ή έστω να το βάλει σε διαθεσιμότητα, έχει κάθε καλή πρόθεση να αυτοκαθαρθεί. Να πλυθεί, να κόψει νύχια, να παρφουμαριστεί, να φορέσει μια μυρωδάτη αλλαξιά και να έρθει να μας περιβάλλει με στοργή, εντιμότητα, εκκαθαριστικά της Εφορίας και επανεκκίνηση της οικονομίας. Στο πλαίσιο της αυτοκαθάρσεως υπάγεται και η ενδελεχής εξέταση όλων των δυσωδών και ύποπτων περιπτώσεων χρηματισμού, λαθροχειριών και κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Το γνωρίζουν άπαντες οι εθνοπατέρες αυτό και ειδικά οι της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Θα το έπρατταν άμεσα αλλά, κατά μία διαβολική σύμπτωση, εμποδίζονται από δύο παράγοντες: την τύχη και το αφόρητα περιοριστικό νομικό πλαίσιο εις το οποίο υποχρεούνται να κινούνται. Ολα κι όλα! Η νομιμότης και πάνω απ' όλα και πάει με όλα (τα σκάνδαλα).

Παραγραφή

Το γεγονός ότι τα νομοθετήματα που παραγράφουν τα αδικήματα τα προτείνουν, τα ψηφίζουν και τα εφαρμόζουν οι κατά καιρούς εμπλεκόμενοι σε διάφορες λοβιτούρες δεν πρέπει να μας απασχολεί. Η προτεραιότητά μας είναι η τακτική και συνεπής καταβολή των φόρων που χρωστάμε στο κράτος, που χρωστάει στη Γερμανία.

Τα υποβρύχια που πήραμε μια χαρά ήντουνε. Κανένα από αυτά δεν πήγε σούμπιτο. Αντε, το πολύ, αν είχε πιει κάνα ουζάκι παραπάνω να έγερνε λίγο, σαν κουτσαβάκι έπειτα από βραδιά στο καπηλειό. Τα υποβρυχιάκια, είτε γέρναν είτε όχι, είτε κόστισαν πολύ είτε λίγο, δεν κάνει καμία διαφορά. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ετσι δεν λένε; Οτι οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά; Πάντα μπροστά. Αν κοιτάς πίσω, θα τρακάρεις με την πρώτη κολόνα της ΔΕΗ, που βαίνει και σε ξεπούλημα κιόλας και πού να βρει τα λεφτά να πληρώνει νέα κολόνα. Ούτως ή άλλως, τα υποβρύχια, βρε κουτά, δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε. Τους πολιτικούς που τα αγόρασαν και έβαλαν εμάς να τα πληρώσουμε χρυσά θα τους χρησιμοποιούμε για πάντα. Αυτούς πρέπει να προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου