Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ελλάδα B.L.R...*

* BLR σήμαινε Beyond Local Repair, και ήταν ο χαρακτηρισμός του πολεμικού υλικού που δεν μπορούσε να επισκευαστεί επιτόπου, και έπρεπε είτε να καταστραφεί, είτε να οδηγηθεί σε ειδικό συνεργείο.

Έτσι και η χώρα μας, όταν βγαίνοντας απ΄τον πόλεμο βρέθηκε σε κατάσταση BLR, αντί να οδηγηθεί στο "ειδικό συνεργείο" της δίκης των δωσιλόγων, μαυραγοριτών, συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων, και της παραδειγματικής τιμωρίας τους...
...τους άφησε όχι μόνον ανενόχλητους, αλλά και τους επιβράβευσε με κυβερνητικές θέσεις, εξουσία, και τους βοήθησε να γίνουν τα οικονομικά "θεμέλια", που τάχα πάνω τους θα στηρίζονταν η ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης χώρας!

Κορμί θανατηφόρο...

...Σε θέλω δίχως φόρο. Να τα δώσεις όλα τη νύχτα αυτή κι ας μην πάρω μετρητά το πρωί. Αφιερούται στη Γερμανίδα καγκελάρα.

Μόλις βγήκε η διαφήμιση με τον Λευτέρη Πανταζή να προμοτάρει εταιρία στοιχήματος, έσκασε και στα ειδησεογραφικά πρακτορεία η φωτογραφία με την Ανγκελα Μέρκελ να ξεφουρνίζει τηλεοπτικό πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα. Συλλεκτική. Και η φωτό και η Μέρκελ. Αν δεν έμοιαζε με τον εαυτό της, θα έλεγες ότι είναι φτυστή ο «Λε-Πα» (σε μια αντιπαθητική και θηλυκή εκδοχή του). Τουλάχιστον το ντύσιμο φέρνει σε στιλ Πανταζή ή Κώστα Βενετσάνου, όποτε παρουσίαζε εορταστικό πρόγραμμα στο θρυλικό Τηλεάστυ του προέδρου Καρατζαφέρη. Χρυσή σακακιά με μαύρο γιακά, μαύρο μπλουζικό κατάσαρκα, μενταγιόν με γούρι Μητσοτάκη, γραφείο με λακαρισμένη μελαμίνη, λουλούδια πλαστικούρα παραπλεύρως και φόρα παρτίδα η σημαία της Φριτσλάνδης και της Αουρώπας (σ.σ.: η ευρωπαϊκή). Τα χεράκια της, τα μαχαιράκια της μπλεγμένα αμήχανα πάνω στο επεξεργασμένο τομάρι (μαύρο κι αυτό) για να μη γλιστράει το χαρτί που υπογράφει τις καταδίκες μας. Βλέμμα παγωμένο -σαν κατεψυγμένη συναγρίδα σε πάγκο προσφορών. Χαμόγελο μισό, που θυμίζει επιτόκιο καταθέσεων σε γερμανική τράπεζα ή απόδοση ομολόγου του κρατιδίου Σαξονία-Ανχαλτ. Στο τζάμι όπισθεν διακρίνεται το αντικαθρέφτισμα της πλατούλας της και η κομαντατούρα της καγκελαρίας.

Νέο μνημόνιο το 2014.

Οι πολιτικοί μας λένε ότι την Άνοιξη τελειώνει το τελευταίο μνημόνιο και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο. Όποιος πολίτης πιστεύει σ’ αυτή την προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος, είναι τουλάχιστον αφελής.

Και ποιος θέλει νέο μνημόνιο; Μα το ίδιο το πολιτικοοικονομικό σύστημα. Απλά ας φανταστούμε ότι φεύγουν και δεν υπάρχουν πλέον μνημόνιο και τρόϊκα. Τα σκληρά όμως μέτρα θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνονται. Ποιος θα λάβει αυτά τα μέτρα; Θα τολμήσει άραγε να τα λάβει μόνο του το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, χωρίς τον μπαμπούλα της τρόϊκας και του εκβιασμού της μη καταβολής των δόσεων ή της εξόδου από το ευρώ; Όχι βέβαια, γιατί απλά θα γίνει κοινωνική έκρηξη και η ολιγαρχία μπορεί να κινδυνεύσει να χάσει τα πάντα. Επομένως έχει απόλυτη ανάγκη τον μπαμπούλα της τρόϊκας.