Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Να μάθετε γκεγμανικά, γουγούνια!

Στη μεγάλη φωτογραφία βλέπετε
τον Μάρτιν Σουλτς (αχά, καλό ε;)
και στη μικρή τον Μάρκο Σεφερλή
ως δόκτορα Ζιβάγγο.
Έναν έναν τους βγάζουν τους λαγούς από την καπελαδούρα τους οι Φριτς. Τώρα τους έπιασε πόνος με την γλώσσα (όχι τη μοσχαρίσια).

«Στην ΕΕ έχουμε τέσσερις γλώσσες εργασίας: ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά. Η εμπειρία μου, ωστόσο, ως επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου μου δείχνει ότι το 80% όλων των εγγράφων πρέπει να υποβάλλονται στα αγγλικά, το 15% στα γαλλικά και ίσως το 5% στα γερμανικά. [...] Δεν υπάρχει κανένα αλαζονικό ή εθνικιστικό στοιχείο στο να λες ότι θες να ενισχύσεις τη γερμανική γλώσσα στην Ευρώπη». Τάδε έφη Μάρτιν Σουλτς, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung (εφημερίδα είναι αυτό, όχι μάρκα ελαστικών) και μας έταξε ότι αν γίνει η αφεντομουτσουνάρα του πρόεδρος της Κομισιόν θα λέμε «γκούτεν ταγκ» και «γκούτεν άμπεντ» και «ιχλίμπεντιχ» με δόξα και τιμή και όχι ανεπισήμως. Επίσημη γλώσσα της Ε.Ε. τα γκεγμάνικος καρντάση μου! Και να φανταστείς ότι αυτός ο τύπος φαντάζει ολίγον τι συμπαθής διότι μοιάζει με τον Δόκτορα Ζιβάγγο, όπως τον υποδύεται ο Μάρκος Σεφερλής. Δεν φέρνει διόλου του Σόιμπλε, η φάτσα του οποίου στέλνει σαφές μήνυμα: «Το λάθος μας με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ότι τον χάσαμε». Ούτε μοιάζει με την Αγκέλα τη Μέρκελ για να σκιαχτείς από το καλημέρα.

Μνήμες κομμουνισμού: Η «Λίγκα των Μαχητικών Άθεων» και η "αντιθρησκευτική εκστρατεία"

«Είναι καθήκον μας να καταστρέψουμε κάθε θρησκευτική κοσμοαντίληψη. Αν η καταστροφή δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως συνέβη στον τελευταίο πόλεμο, είναι απαραίτητη για το θρίαμβο μιας ορισμένης τάξης, τότε αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει».
- Yemelyan Yaroslavsky, εβραϊκής καταγωγής Μπολσεβίκος εγκληματίας και ιδρυτής της ‘Λίγκας των Μαχητικών Άθεων’

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το άνοιγμα των σοβιετικών αρχείων, υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο αριθμό πρωτότυπων εγγράφων και μερικά από αυτά έχουν δημοσιευθεί online και άλλα έχουν εξορυχθεί από ερευνητές.