Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κάτι μας ξεφεύγει

Δε μπορεί όταν ο Κάντας καρφώνει για μίζες τον τριτοκλητήρα του υπουργείου Αμύνης με όνομα και διεύθυνση να γίνεται σάλος στα ΜΜΕ, αλλά όταν αναφέρεται σε «παλαιό κορυφαίο πολιτικό» να πέφτει πέπλο σιωπής, να εξαφανίζουν τα ΜΜΕ την είδηση και να γίνεται ξαφνικά αναξιόπιστος ο μέχρι χτες αξιόπιστος Κάντας.

Δε μπορεί όταν όλη η Ευρώπη δείχνει πλέον και επισήμως τον Σημίτη ως ηγέτη της συμμορίας πλαστογράφων στοιχείων που έθαψε την Ελλάδα στο νεκροταφείο της ευρωζώνης, να εμφανίζεται άνετος ο Σημίτης ως αρχηγός της αίρεσης των 58 που επιθυμεί να παίξει ρόλο στα πράγματα της χώρας ως «υπεύθυνη κεντροαριστερή δύναμη».

Γιατί είναι ανθελληνική η εφημερίδα Bild

Ο κ. Κάι Ντίκμαν. Το αφεντικό του εντύπου
που λατρεύει να μισεί την Ελλάδα.
Αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ο τίτλος σας ενημερώνουμε ότι μεταφράζεται σε «εφημερίδα Bild + Τουρκία = Αγάπη».

Στις 28 Νοεμβρίου 2011 ο Νίκολας Μπλόμε, αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας Bild, παρέλαβε το «Ευρωπαϊκό Χρυσό Γαϊδουράγκαθο» για ένα δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο προέτρεπε την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να ξεχρεώσει. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, το ίδιο έντυπο, στην ηλεκτρονική έκδοσή του είχε αναρτήσει φωτογραφία από διαδήλωση αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος όπου υπήρχε ένα πλακάτ με την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη σβάστικα. Η φυλλάδα έγραφε: «Με τον αγκυλωτό σταυρό - Οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη… και παρόλα αυτά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων Ευρώ».
Τον Αύγουστο του 2013 η Bild είχε φτιάξει μια σειρά αφισών για τις γερμανικές εκλογές, τις οποίες πρότεινε να υιοθετήσουν τα κόμματα της χώρας. Τα συνθήματά τους έλεγαν: «ούτε ένα σεντ περισσότερο για την Ελλάδα. Η Γερμανία να παραμένει ισχυρή», «όχι νέα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», «ο Γιούργκεν και η Κατρίν δεν δίνουν τίποτα για την Ελλάδα. Εσύ;». Κι αναρωτιέται εύλογα κάποιος: Τι ζόρι τραβάει τούτη η φυλλάδα με τη χώρα μας; Για ποιο λόγο επιτίθεται με τόσο πάθος εναντίον του λαού μας;

Οἱ Τούρκοι γελοιοποιοῦνται διεθνῶς

Ἡ προκλητικότης τῶν ἐξ Ἀνατολῶν γειτόνων μας δὲν ἔχει ὅρια. Οὔτε κὰν ἐνδιαφέρονται ἂν γελοιοποιοῦνται στὰ μάτια τῆς διεθνοῦς κοινῆς γνώμης. Τυφλωμένοι ἀπὸ τὸ πάθος τῆς ἀλαζονείας καὶ στὴν προσπάθειά τους νὰ παρουσιασθοῦν ὡς δημιουργοὶ πολιτισμοῦ διεκδικοῦν τώρα ὡς δημιούργημά τους τὸ Ναὸ τῆς Ἁγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως.

Μὴν ἀπορεῖτε. Ὁ Τοῦρκος Καθηγητὴς τοῦ Πανεπιστημίου Καλῶν Τεχνῶν τῆς Κωνσταντινουπόλεως Suphi Saatçi ἐπιμένει στὴν τουρκικὴ Ἐπιθεώρηση Ἱστορίας καὶ Πολιτισμοῦ «Yedikta Dergisi» ὅτι ὁ Ναὸς τῆς Ἁγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως εἶναι ἔργο τοῦ ὀθωμανοῦ ἀρχιτέκτονος Mimar Sinan, στὸν ὁποῖο ὀφείλονται πολλὰ μουσουλμανικὰ κτίσματα στὴν περιοχὴ τῶν Βαλκανίων!... (βλ. ἱστότοπος «ἐθνικά», 6-4-2013).