Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Το πραξικόπημα στην Ουκρανία, δείχνει τι σημαίνει κράτος.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό ορισμό του «κράτος είναι λαός οργανωμένος σε νομικό πρόσωπο, το οποίος διαμένει σε ορισμένη εδαφική επικράτεια, εντός της οποίας ασκεί πρωτογενή και κυρίαρχη εξουσία». Στον ορισμό αυτόν δεν αναφέρεται το είδος του πολιτεύματος (δηλαδή ο τρόπος ανάδειξης των εξουσιαστικών οργάνων και ο τρόπος οργάνωσης και άσκησης της εξουσίας) ως συστατικό της έννοιας του κράτους.

Με βάση τα πιο πάνω, δεν έχει σχέση με την έννοια του κράτους, το εάν στην κυβέρνηση είναι ένας δικτάτορας ή ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης. Δεν έχει σχέση αν η κυβέρνηση είναι πραξικοπηματική ή δημοκρατικά εκλεγμένη. Δηλαδή δεν έχει σχέση ο εσωτερικός τρόπος ανάδειξης του διαχειριστή του νομικού προσώπου κράτος. Το κράτος αντιμετωπίζεται πάντα από την διεθνή κοινότητα ως λαός οργανωμένος σε νομικό πρόσωπο. Και αυτό το νομικό πρόσωπο συνάπτει συμβάσεις, δανείζεται, δανείζει, αποκτά δικαιώματα και δημιουργεί υποχρεώσεις. Πτωχεύει δε όπως κάθε νομικό πρόσωπο και το κόστος της πτώχευσης το αναλαμβάνουν οι μέτοχοί του - πολίτες. Δηλαδή τα όποια δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του κράτους, θεωρείται ότι αφορούν το σύνολο των πολιτών και όχι μόνο τους ασκούντες την εξουσία.

Πώς μπορεί να μειώνεται η τιμή και να αυξάνεται η τιμή;

Εύκολο... Η πρώτη είναι η χονδρική οριακή τιμή πώλησης και η δεύτερη είναι αυτή που πληρώνει ο καταναλωτής

http://www.energypress.gr/news/Germania:-Meiwthhke-kata-25-perysi-h-timh-hlektrikhs-energeias λέει το energypress...

Φυσικά και δεν μειώνεται αυτό που βλέπει ο κόσμος σαν "τιμή ρεύματος". Αυτό που μειώνεται είναι η οριακή, χονδρική τιμή του ρεύματος. Και όπως λέει και το Bloomberg, μειώνεται για τέταρτη διαδοχική χρόνια (όσο εκτινάζεται η τιμή). Όπως η τιμή των κενών θέσεων αεροπλάνου λίγο πριν την πτήση, ή η τιμή του Δανέζικου δήθεν κεφαλοτυριού όταν τιμολογείται σε οριακό κόστος μπας και πουλήσει σε κορόϊδα (εμάς). Αν συμβαίνει συχνά με το αεροπλάνο, χρειάζεται μικρότερο αεροπλάνο (ή φθηνότερα εισιτήρια). Αν συμβαίνει με το Δανέζικο τυρί, λέγεται dumping σε βάρος της ντόπιας παραγωγής.

Ο μέγας θόρυβος γύρω από το βιβλίο του Κουφοντίνα…

Η ΝΔ πρέπει να έχει περιέλθει σε μεγάλο πανικό. Αυτό σηματοδοτεί το αστείο παραλήρημά της εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, το εδραιωμένο σε μια «τρομοκρατική» απάτη: Στην ένταξη του Νίκου Γιαννόπουλου (που προλόγισε το βιβλίο του Κουφοντίνα) στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ακόμα πιο αστείος ήταν ο Βορίδης που παραληρούσε, με υστερική δολιότητα, στη Βουλή κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για …υπόθαλψη της «τρομοκρατίας».