Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τα κατατριμμένα και σχισμένα κουρέλια του ΠΑΣΟΚ…

Αυτή η περίοδος που ζούμε είναι από τις πιο πλούσιες στην ιστορία (αν όχι η πιο πλούσια) σε υλικό για τους σατιρικούς συγγραφείς, τις επιθεωρήσεις και τους γελοιογράφους…

Πάντα η σήψη και η παρακμή και τα συνακόλουθα ανόητα καραγκιοζιλίκια των διεφθαρμένων διαχειριστών της (πολιτικών, δημοσιογραφικών, ακαδημαϊκών κ.λπ) αποτελούσαν τη «χρήσιμη ύλη» της σάτιρας, των γελοιογράφων και των επιθεωρήσεων.

ΣΗΜΕΡΑ αυτή η «χρήσιμη ύλη» έχει διογκωθεί σε μεγέθη γιγάντια και βαθμό παράνοιας.

Το πλέον προνομιούχο «υλικό» το δίνει ο θίασος του ΠΑΣΟΚ: Ένας θίασος κατατριμμένων και σχισμένων κουρελιών.

Διάλυση της Ευρωζώνης προτείνει το ΔΝΤ!!!

Από την αρχή αυτής της κρίσης, ήδη από τις αρχές του 2010, πολλοί που αντιληφθήκαμε αμέσως που θα οδηγήσουν τα πράγματα υποστηρίξαμε ότι η ΕΕ έχει μπροστά της δύο δρόμους. Είτε θα γίνει κανονική ομοσπονδία, είτε θα πρέπει να διαλύσει την Ευρωζώνη και να επανέλθει η προτέρα κατάσταση της ΕΕ. Δηλαδή μια οικονομική ένωση ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών με τα δικά τους νομίσματα.

Όσοι λοιπόν υποστηρίζαμε ότι η ΕΕ πρέπει να επιλέξει αναγκαστικά μεταξύ αυτών των δύο δρόμων, κατηγορηθήκαμε από τους μνημονιακούς, οι οποίοι κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι η υπάρχουσα Ευρωζώνη. Φυσικά, ποτέ η Ευρώπη με τις τόσες εθνικές διαφορές, που έχει αλληλοσφαχτεί σε δύο παγκόσμιους πολέμους, με μια εθνικιστική Γερμανία στην καρδιά της και στην οποία ο Βορράς μισεί το Νότο, δεν θα μπορέσει να γίνει ομοσπονδία. Αυτό φυσικά το γνωρίζουν πολύ καλά και οι μνημονιακοί, γι' αυτό και τους βολεύει η υπάρχουσα κατάσταση εκμετάλλευσης του λαού. Όμως έρχεται τώρα το ίδιο το ΔΝΤ και λέει δημόσια ακριβώς τα ίδια.

Ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης και το ΚΛΙΚ

«Ο Σατανάς, η Αμαρτία και ο Θάνατος».
Έργο των Thomas Rowlandson και
John Ogbourne, που έγινε το 1792
και βασίστηκε στο πρωτότυπο
του William Hogarth.
«Ερώτηση: Είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μας αξίζουν αυτά που περνάμε με την κρίση;
Απάντηση: Σ’ ένα βαθμό το πιστεύω. Από το 1950 και μετά ότι χειρότερο είχε η φάρα μας το βγάλαμε σταδιακά στην επιφάνεια. Για τη διαπλοκή τα είπαμε, αλλά κι αυτός που χαλάει ένα τοπίο για να χτίσει ένα αυθαίρετο ή εκείνος που πετάει τα σκουπίδια του στη θάλασσα, δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όλοι μαζί βεβηλώσαμε ένα μέρος ιερό από τη φύση του, την Ελλάδα. Ο τόπος πάντως θα τα θεραπεύσει τα πράγματα. [...] Είναι δυνατόν οι Έλληνες μαθητές που τελειώνουν το γυμνάσιο να μην έχουν διαβάσει ένα ολόκληρο σύγγραμμα του Πλάτωνα ή του Αριστοτέλη;»

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Άρη Τερζόπουλου στην ιστοσελίδα popaganda.gr, 5 Μαρτίου 2014

Πως ο Σημίτης κατέστρεψε την Ελλαδα…

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Το λακωνίζειν εστι πολύτιμον.