Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Για τα νέα ζευγάρια

Γέροντας Δημήτριος Γκαγκαστάθης

Ο αείμνηστος Γέροντας πατήρ Δημήτριος Γκαγκαστάθης σε κάθε νεαρό ζευγάρι τους έλεγε:

«Μάθετε από την αρχή της γνωριμίας σας και μάλιστα του γάμου, από την πρώτη νύκτα του γάμου σας, να κάνετε μαζί την πρώτη προσευχή, το πρώτο απόδειπνο. Και αφού τελειώσει το απόδειπνο -όπως γίνεται στα μοναστήρια- να κάνετε μια μετάνοια ο ένας στον άλλον και να ζητήσετε συγγνώμη».

Τον ρώτησα λοιπόν -τότε που μας το είπε ο Γέροντας αυτό:

«Κι αν δεν έχουμε καμία διαφωνία, γέροντα, γιατί να το κάνουμε αυτό;»

Το φυσικό φαινόμενο του πολέμου

«Η πτώση των επαναστατημένων Αγγέλων».  Έργο του
αναγεννησιακού Φλαμανδού ζωγράφου Pieter Bruegel
του Πρεσβύτερου. Ολοκληρώθηκε το 1562 και
εκτίθεται στο Βασιλικό Μουσείο των Καλών Τεχνών
του Βελγίου, στις Βρυξέλλες.
«Πόλεμος πάντων μεν πατήρ έστι, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους».
Ηράκλειτος, Fragmenta, απόφθεγμα 53, στ. 1-3

ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι Μασόνοι διαδηλώνουν υπέρ των αμβλώσεων

The Local / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Περισσότερα από 120 χρόνια μετά την ίδρυση του Μικτού Τεκτονικού Τάγματος της Ισπανίας, τα μέλη του αποκάλυψαν την ταυτότητά τους, για πρώτη φορά στην ιστορία, ως μέρος μιας διαμαρτυρίας ενάντια στο αυστηρό νομοσχέδιο της χώρας για την άμβλωση.

Μέλη του Μικτού Τεκτονικού Τάγματος της Ισπανίας, της Ομοσπονδίας του Ανθρωπίνου Δικαιώματος ("Le Droit Humain"), διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ισπανίας το Σάββατο φορώντας τις γαλάζιες μασονικές ποδίτσες τους.

To 95% της Κριμαίας είναι «παράνομο»!

Εδώ έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια…
Ο πλανητικός ιμπεριαλισμός έχει κυριολεκτικά ισοπεδώσει κάθε έννοια, έχει αναστρέψει το περιεχόμενο των λέξεων…
Το δικό του πραξικόπημα στο Κίεβο το ονόμασε «επανάσταση», την κατάλυση των αστικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών και την πραξικοπηματική εγκαθίδρυση στην εξουσία των ανδρεικέλων του, όλα αυτά τα ονόμασε «νομιμότητα»!!!
«Παρανομία» και κατάλυση της «νομιμότητας» είναι το δημοψήφισμα στην Κριμαία:
Μια δημοκρατική λειτουργία του «κυρίαρχου λαού»…

Για τους νεοταξίτες κροκόδειλους που χύνουν άφθονα δάκρια για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» των λαών, το 95% του λαού της Κριμαίας είναι «παράνομο», δεν χωράει στα δικά τους καλούπια της «νομιμότητας»!!!

Η Ελλάδα δεν είναι "ιερό σφαγείο"

(Απόσπασμα από το δοκίμιο του Μ.Λαγκουβάρδου "Ο Χριστός κατήργησε τις θυσίες")

"Η προπαγάνδα του εργάζεται πυρετωδώς με όλα τα μέσα που διαθέτει να πείσει τους Έλληνες ότι η θυσία τους είναι ιερή και οι ίδιοι είναι τα ιερά σφάγια. (...)

"Οι ορθόδοξοι δεν δεχόμαστε να είμαστε ούτε διώκτες ούτε θύματα. Δεν περιμένουμε να ξεσπάσει λαϊκή εξέγερση. Ελπίζουμε ότι η οργή του λαού θα στραφεί στην πνευματική αφύπνιση και στη συνειδητοποίηση. Ο λαός μας δεν περιμένει αλλαγή τυραννίας, αλλά κατάργηση κάθε μορφής τυραννίας.
Η ιεροποίηση των θυμάτων απαιτεί έναν ιερό σκοπό. Όπως επί Ιησού, που ήταν σκοπός η σωτηρία του λαού. “Συμφέρει να χαθεί ένας άνθρωπος για να σωθεί ο λαός”.