Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Οι ελληνόφωνοι πράκτορες των ξένων

«Η επιτυχία ενός ειδικού στελέχους στο εξωτερικό εξαρτάται από το ταλέντο του στην στρατολόγηση πρακτόρων. Τα στελέχη οφείλουν να αυτοσχεδιάζουν, όμως θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο αν αγνοήσουν τα θεμελιώδη μαθήματα που διδάχτηκαν στην αποκαλούμενη Φάρμα (σ.σ.: Φάρμα αποκαλείται το κέντρο εκπαίδευσης της CIA). Βασικός μεταξύ αυτών των μαθημάτων είναι ένας κύκλος στρατολόγησης τεσσάρων βημάτων: εντοπισμός, αξιολόγηση, ανάπτυξη, στρατολόγηση. Τα καλύτερα στελέχη διαρκώς αναζητούν άτομα που έχουν πρόσβαση σε ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες για την αμερικανική κυβέρνηση. Εφόσον το στέλεχος εντοπίσει ένα τέτοιο άτομο, είτε αυτό συμβεί σε κάποια ψυχαγωγική εκδήλωση είτε σε ένα συνέδριο είτε στο γυμναστήριο της γειτονιάς, ξεκινά η αξιολόγηση. Τι αδυναμίες έχει το συγκεκριμένο άτομο; Κατά πόσο είναι θετικά διακείμενο απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες; Δίνει την εικόνα υπεύθυνου ατόμου; Αν η αξιολόγηση οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δικαιολογείται περαιτέρω ενασχόληση, το στέλεχος θέτει σε εφαρμογή το στάδιο της ανάπτυξης, αποκτώντας απευθείας επαφή με τον στόχο και ξεκινώντας προσωπική σχέση».
Τζον Κυριάκου, «Ο Κατάσκοπος. Η κρυφή ζωή μου στον πόλεμο της CIA κατά της τρομοκρατίας», εκδόσεις Λιβάνη, σελ. 113

500 εκατομμύρια χάντρες

Το κλέβω από την @ecpoir του twitter «Για να καταλάβεις το αστείον του πράγματος: χάρισαν 240 εκ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής και θα δώσουν λέει 20 εκ. για τους άστεγους». Σε μία φράση χώρεσε την ξεφτίλα της «επιτυχίας» που πανηγύρισε ο Σαμαράς. Θα το συνεχίσω λέγοντας ότι χάρισαν 240 εκ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής που αίφνης απέκτησε «φιλολαϊκό» προφίλ, χάρισαν αμέτρητα δισ. ευρώ στις τράπεζες, χαρίζουν το Ελληνικό στον Λάτση και τώρα, λέει, θα μοιράσουν 500 εκ. ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Τις απολύσεις, λέει, των δημοσίων υπαλλήλων για το 2015, θα τις συζητήσουν τον Οκτώβριο. Ο Κυριάκος Μητσοτακομπακογιάννης προ λίγων ημερών ορκιζόταν ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις το 2015 διότι ήδη υπάρχει πρόβλημα με τα κενά υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα νέο μέτρο. Ατάραχος, όμως ο Σαμαράς, συνηθισμένος ή και εθισμένος πλέον να ψεύδεται, ανακοινώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα από δω και πέρα.

Τι άλλο πρέπει να δεις ακόμα;

Η ξεφτίλα είναι:...

...να είσαι πρωθυπουργός της χώρας, και να πανηγυρίζεις πάνω στα ερείπια που δημιούργησες...

Η ξεφτίλα είναι να αποτιμάς τις απολύσεις, το μακέλεμα μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τους 2.100.000 άνεργους, τις 6.000 αυτοκτονίες, την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, τους 300.000 νέους μετανάστες, τα εκατομμύρια τους νεόπτωχους, όλα αυτά, για μερικές δεκάδες ή ελάχιστες εκατοντάδες ευρώ,
...που υπόσχεσαι ότι θα δώσεις ως αντίδωρο, ως ανακούφιση (ντροπή, σιχαμένε!) στους ανθρώπους που εσύ κατέστρεψες,
...και που ακόμα κι αυτά τα λίγα, λες ψέματα, δεν θα τα δώσεις! Θα θέσετε τέτοια κριτήρια και προϋποθέσεις που είναι ζήτημα αν στο τέλος τα εισπράξουν "ζωντανά", στο χέρι, λίγες χιλιάδες δικαιούχοι!