Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ζήτω, πετύχαμε επιτέλους εξωτερικό πλεόνασμα.

Κυβέρνηση και τρόϊκα πανηγυρίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε επιτέλους το 2013 εξωτερικό πλεόνασμα. Δηλαδή το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών έγινε πλεονασματικό το 2013. Επιτέλους έχουμε Success Story αναφωνεί η κυβέρνηση. Εξωτερικό πλεόνασμα πετύχαμε μόνο άλλη μία φορά στην ιστορία μας.

Όμως γνωρίζουν την αλήθεια την οποία δυστυχώς μας αποκρύπτουν, προκειμένου ως "πρόβατα" να πάμε στις κάλπες. Πως είναι δυνατόν να έχουμε πλεονασματικό ισοζύγιο, όταν οι εξαγωγές μειώθηκαν μέσα στο 2013;;; Απλά μειώθηκαν πολλαπλάσια οι εισαγωγές, λόγω οικονομικής αδυναμίας των Ελλήνων να καταναλώσουν.

Σφάξε με αγά μου να εξευρωπαϊστώ

Δε θυμάμαι ποτέ να πέρασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή κάποιο νομοσχέδιο που θα έσωζε συντάξεις, μισθούς, θέσεις εργασίας, συμφέροντα μικρομεσαίων, αξιοπρέπεια ανασφάλιστων.

Για όλα αυτά πάντα υπάρχει χρόνος να διορθωθούν. Το 2030 θα πάρουν αύξηση οι χαμηλοσυνταξιούχοι, το 2040 προβλέπεται να σταματήσει η διαρκής μείωση μισθών, το 2070 υπολογίζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, το 2120 θα αρχίσει η υποχώρηση της ύφεσης και το 2450 θα συζητήσουμε για κράτος πρόνοιας. Όλα αυτά έχουν περιθώριο να περιμένουν.