Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι «Συμβολισμοί» του Μανώλη Γλέζου

Το εμπόριο των «αριστερών συμβόλων» πήρε επιδημική διάσταση επί ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κόμμα, μην έχοντας δική του σοσιαλιστική παράδοση και κουλτούρα, σφετερίστηκε και λεηλάτησε την παράδοση και την κουλτούρα της Αριστεράς: Και πολλά από τα «σύμβολά» της…
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που εδραίωσε και εμπορεύτηκε το «σύμβολο»-Γλέζος: «Σύμβολο» της … «ιστορικής αριστεράς»!

Έκτοτε ο Μανώλης Γλέζος …περιφέρεται και από τα ΜΜΕ (την καθεστωτική προπαγάνδα) σαν «αριστερό σύμβολο».

Οι ΑΠΕ κλέβουν έσοδα από τις εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής, ακριβαίνουν το ρεύμα για τους καταναλωτές, και δεν υποκαθιστούν ηλεκτροπαραγωγή.

Και η παραποίηση των ειδήσεων στην Ελλάδα.

Η είδηση είναι ότι, για το ίδιο θέμα, άλλη είναι η είδηση έξω, και άλλη εδώ:

Η είδηση στο Bloomberg είναι πολλή απλή και λέει (μεταφράζω): "Τι μπορεί να κάνει ένας ταλαιπωρημένος ηλεκτροπαραγωγός που αναγκάστηκε από την κυβέρνησή του να κλείσει τα κερδοφόρα πυρηνικά του; Να γυρίσει στον φτηνό λιγνίτη που "ξερνάει" περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από οποιοδήποτε άλλο ορυκτό καύσιμο. ...Αυτή είναι η κρίση πολλών αντίστοιχων ηλεκτροπαραγωγών που έκλεισαν τα πυρηνικά τους μετά την Φουκουσίμα, με τις ΑΠΕ να κλέβουν τα έσοδά τους (renewables steal away revenue) και τους καταναλωτές να διαμαρτύρονται για τα αυξανόμενο κόστος του ρεύματος. ...Η χρήση του κάρβουνου ανεβαίνει στην Γερμανία και στην Ευρώπη όσο οι χώρες προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις πράσινες φιλοδοξίες τους με την οικονομική πραγματικότητα. ...Η ενεργειακή μεταλλαγή απειλεί να εξελιχθεί σε λιγνιτική μεταλλαγή".