Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πώς παρέδωσαν οι θείοι Πατέρες να λέμε την προσευχή

Πώς παρέδωσαν οι θείοι Πατέρες να λέμε την προσευχή με διαφόρους τρόπους, και ποια είναι η προσευχή

Οι θείοι Πατέρες δεν παρέδωσαν όλοι πάντοτε ολόκληρη την προσευχή, αλλά άλλος ολόκληρη, άλλος τη μισή, άλλος ένα μέρος και άλλος διαφορετικά, ανάλογα ίσως με τη δύναμη και την κατάσταση του προσευχομένου.

Ο θείος Χρυσόστομος την παραδίδει ολόκληρη λέγοντας: «Σάς παρακαλώ, αδελφοί, ποτέ να μην καταπατήσετε ή να καταφρονήσετε τον κανόνα της προσευχής· γιατί άκουσα κάποιους πατέρες να λένε κάποτε: “Ποιος είναι ο μοναχός, αν καταπατήσει ή καταφρονήσει τον κανόνα του;”. Μάλλον οφείλει, είτε τρώει είτε πίνει είτε κάθεται είτε εκτελεί διακόνημα είτε περπατά είτε κάτι άλλο κάνει, να κράζει αδιάλειπτα το “Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με”, ώστε η μνήμη αυτή του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να ερεθίσει σε πόλεμο τον εχθρό.

Σιγή ασυρμάτου...

...έχει επιβληθεί στα ΜΜΕ και στα χείλη κυβερνητικών, σε ό,τι αφορά μνημονιακά θέματα και προσταγές.
Λέξεις όπως "τρόϊκα", "εφαρμοστικοί νόμοι", "μνημόνιο", "Τόμσεν", και λοιπές βρισιές, έχουν απαγορευτεί για το επόμενο 25ήμερο.
Έχουν αντικατασταθεί από "ανάπτυξη", "έξοδος στις αγορές", "πλεόνασμα", "κοινωνικό μέρισμα", "ελάφρυνση", "παροχές".

Καμία κουβέντα για τις κοντά 100.000 απολύσεις που θα γίνουν στο Δημόσιο έως το 2018! Άχνα για την νέα μείωση συντάξεων και μισθών! Άκρα του τάφου σιωπή για τα νέα μέτρα ύψους πάνω από 7,5 δις για τα επόμενα τρία χρόνια!
Για όλα αυτά που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (αυτή είναι η διατύπωση για το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), αυτοί που το συμφώνησαν και έχουν δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσουν, τάχα δεν έχουν ιδέα!

Ο Mr. Potami απεχθάνεται το κρατικό χρήμα – το ακούσαμε και αυτό!

Ο Ρομπέν του λαϊκισμού, δήλωσε πως δεν «καταλαβαίνει» γιατί χρειάζονται τα κόμματα την κρατική επιχορήγηση εκατομμυρίων, όταν ο ίδιος κάνει προεκλογική καμπάνια με εκατό χιλιάδες ευρώ ...μέχρι στιγμής...

Όταν έκανε «παρέα» και φωτογραφιζόταν με όλους τους πολιτικούς που καταδικάστηκαν από το λαό και κάποιοι και από τη δικαιοσύνη, δεν είχε ακούσει για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων;

Όταν πληρωνόταν από το κράτος για να κάνει τις εκπομπές του και να γίνει στο πανελλήνιο γνωστός με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, δεν ήξερε τι σημαίνει κρατικό χρήμα; Δεν ήξερε τις παθογένειες της κρατικής τηλεόρασης με τις πανάκριβες παραγωγές που τελικά την οδήγησαν στο λουκέτο;

Τι είσαι ακριβώς; Εθνικιστής, διεθνιστής, εθνομηδενιστής;

Έχεις άραγε σκεφτεί ποτέ που κατατάσσεις τον εαυτό σου σχετικά με την έννοια του έθνους; Τι είσαι ακριβώς; εθνικιστής, διεθνιστής ή εθνομηδενιστής; Ακόμα, που ακριβώς κατατάσσεις όλους αυτούς που κόπτονται για το έθνος ή στρέφονται εναντίον του;

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, σύμφωνα με το βασικό ορισμό είναι "η επίκληση της εθνικής ταυτότητας σαν βάση για μαζική κινητοποίηση και δράση". Με βάση αυτόν το ορισμό ο εθνικισμός διακρίνεται:
Α) Στον αμυντικό εθνικισμό (πραγματική προστασία του έθνους από εξωτερικές επιβουλές). Εδώ εντάσσεται κυρίως και ο πατριωτισμός, ο οποίος είναι η αγάπη προς την πατρίδα και το έθνος και η υπεράσπισή τους, χωρίς όμως μίσος προς άλλα έθνη.
Β) Στον επιθετικό εθνικισμό (σωβινισμό, ιμπεριαλισμό, αποικιοκρατία κ.λ.π.). Οι επιθετικοί εθνικιστές (συνήθως και ρατσιστές), στρατοκράτες ή οικονομικοί αποικιοκράτες, επικαλούνται το έθνος για επιθετικούς σκοπούς και πολλές φορές παριστάνουν τους αμυνόμενους εθνικιστές, στοχοποιώντας ένα άλλο έθνος (π.χ. εβραίων) ως επιτιθέμενο εναντίον του δικού τους έθνους.