Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Νέος μνημονιακός θρίαμβος: κατήργησαν και τη μεταλλουργική βιομηχανία της χώρας!

Ένας απ' τους τελευταίας εσοδείας μνημονιακούς νόμους είναι ο Ν.4262 (ΦΕΚ τ.Α΄ 114 της 10/5/2014) με τον εύηχο τίτλο "Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις". Στο γραφειοκρατικό λαβύρινθο που ζούμε κάθε μέρα και ποιος δεν θα ήθελε μια "απλούστευση"! Η "απλούστευση" αυτή λοιπόν πρόσθεσε άλλες σαράντα (40) σελίδες "ελληνικού" τύπου νομοθεσίας, ξέρετε, απ' αυτές τις ωραίες που σου λένε πάντα ότι "η παράγραφος τάδε του άρθρου δείνα του Ν. 19τόσο του 18-και-κάτι, όπως τροποποιήθηκε απ΄ την παράγραφο δείνα του άρθρου τάδε του νόμου εκείνου και όπως ισχύει τροποποιείται ως εξής". Κι άντε να ψάχνεις να βρεις που σε παραπέμπουν, για να ανακαλύψεις ότι κι από εκεί θα φτάσεις σε παραπέμπουν κάπου αλλού! Κάτι ίσως σαν τον 8ο "από τους 12 Άθλους του Αστερίξ", με "το Σπίτι που τρελαίνει".

Και οι τίγρεις έχουν καμιά φορά τα ζόρια τους

Κώστας Καίσαρης

ΒΑΛΤΕ τώρα που γυρίζει. Πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε. Ντρογκμπά ο Ολυμπιακός. Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός. Τον Κάλβο της Σκόντα η ΑΕΚ. Διπλό χτύπημα ο Θρύλος με Ροσίτσκι-Σκόκο. Δώσε και μένα μπάρμπα. Στον ΠΑΟΚ, αντίθετα, δεν βιάζονται. Πάνε με αργά και σταθερά βήματα. Λύσανε καταρχήν το θέμα του προπονητή με τον Αγγελο και πάνε τη δουλειά λάου λάου.

Αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για την πολιτική κατάσταση: Αφού δεν μας ρυθμίζουνε τα χρέη, αφού δεν μας δίνουνε τη Θέρμη, ο Ιβάν είναι υποχρεωμένος να ρίξει το μπάτζετ. Είναι κι αυτός ένας τρόπος πίεσης. Ή μήπως θέλουνε και πολύ δηλαδή να βγούνε στους δρόμους για το συλλαλητήριο Νο 2; Ξεφύγαμε όμως. Δεν θέλουμε να πούμε ότι ντε και καλά όλα τα ονόματα που βγαίνουνε στη φόρα είναι μουσαντένια. Για να υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αυτό είναι όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε χρόνο από τον Μάιο μέχρι Αύγουστο: Τέσσερις μήνες μεταγραφές.

Οι σημερινοί γονείς

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Οι σημερινοί γονείς για να επικοινωνούν με τα παιδιά τους και να είναι φίλοι μαζί τους, δεν φέρονται σαν γονείς προς παιδιά. Άλλοτε φέρονται σαν να ήταν κι οι ίδιοι παιδιά κι άλλοτε φέρονται σαν να ήταν τα παιδιά τους ενήλικοι.

Αυτό το είδος της "μεταφοράς" είναι εντελώς ψεύτικο. Διδάσκουν δηλαδή στα παιδιά τους τα ψέμματα. Τους μαθαίνουν έναν κανόνα που δεν υπάρχει και το χειρότερο τους μαθαίνουν να στηρίζονται στο υποθετικό, αντί στο πραγματικό. Έτσι το παιδί πιστεύει ότι το υποθετικό είναι πιο πραγματικό απ΄ το πραγματικό.

Με αυτόν τον τρόπο όταν μεγαλώνουν δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Δεν βλέπουν τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως θα ήθελαν να είναι. Αυτός ο τρόπος στην τέχνη λέγεται σουρεαλισμός, δηλαδή υπερ-πραγματικότητα.

Μαύρο στη «σταθερότητα»…

Πάντα όλοι οι δήμιοι, οι ληστές και τα έμμισθα φερέφωνά τους ωρύονται για «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ»!!!
Μας τρομοκρατούν με την «αποσταθεροποίηση» για να αποδεχτούμε τον τάφο και έτσι να μην υπονομευτεί η «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ»: Η «σταθερότητα» των αποικιοκρατών της ευρω-χούντας, της δικτατορίας της και των κομματικών και δημοσιογραφικών τους ανδρεικέλων. Η «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ» του δωσίλογου ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ…

Για αυτό και τα κανάλια με τους σταρ του έμμισθου δωσιλογισμού και ραγιαδισμού ουρλιάζουν για «σταθερότητα» και εγκωμιάζουν, υστερικά, το Βενιζέλο, σαν «επιλογή σταθερότητας»!!!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε τεράστια παραγγελία από την Κίνα προχώρησε η Ελλάς

Σε μια τεράστια παραγγελία από την Κίνα προχώρησε η Ελλάς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του μπλογκ.

Πρόκειται για μια παραγγελία-μαμούθ 25 εκατομμυρίων καρεκλών.

Οι καρέκλες θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη όλων των νεοπροσληφθέντων την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τις χθεσινές προεκλογικές εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά.

Κύκλοι προσκείμενοι στη ΝΔ δεν διστάζουν μάλιστα να χαρακτηρίσουν “μετριοπαθές” το συγκεκριμένο νούμερο.