Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η πλειοψηφία των επιστημόνων μάλλον αμφισβητεί το "Καταστροφικό, Ανθρωπογενές, Φαινόμενο του Θερμοκηπίου"

forbes.com
Σε επισκόπηση που αναφέρεται σε σχετικό άρθρο, μόνο το 36% των γεωεπιστημόνων και μηχανολόγων πιστεύουν ότι οι άνθρωποι δημιουργούν κάποια κρίση με παγκόσμια θέρμανση. Αντιθέτως, η πλειοψηφία των 1.077 από όσους απάντησαν πιστεύουν ότι η Φύση είναι ο κύριος υπεύθυνος για την πρόσφατη παγκόσμια θέρμανση ή/και ότι μελλοντικές παγκόσμιες θερμάνσεις δεν θα είναι σοβαρό πρόβλημα.

Η έρευνα έδειξε ότι οι γεωεπιστήμονες και οι μηχανολόγοι έχουν παρόμοιες απόψεις με μετεωρολόγους (και αναφέρονται σχετικά ευρήματα και για αυτούς).

Υπάρχει και μία ομάδα επιστημόνων (περίπου το 17%) που θεωρεί ότι οι κλιματικές αλλαγές έχουν και φυσικά και ανθρώπινα αίτια, αλλά δεν θεωρούν την κλιματική αλλαγή "σημαντικό δημόσιο κίνδυνο" ούτε θεωρούν ότι μπορούν να παίρνονται πολιτικές αποφάσεις με βάση ατελή ή μαγειρεμένα συμπεράσματα (αναφερόμενα σε μελέτες του IPCC).

Συμμαχία Μπόμπολα - Μαρινάκη

Όταν προεκλογικά «σάρωνε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ομάδα του τα μέσα ενημέρωσης που τον «έγλυφαν» από πάνω μέχρι κάτω ήταν πολλά. Κυρίως όχι παραδοσιακά έντυπα και εφημερίδες αλλά εκείνα που ο εφοπλιστής ελέγχει τα τελευταία χρόνια.

Κι όμως, ένα παραδοσιακό τζάκι, επιχειρηματικό και εκδοτικό, που κανονικά θα έπρεπε να απειλείται από τον Μαρινάκη, τον στήριξε με νύχια και με δόντια. Ο λόγος για τον Πήγασο του Μπόμπολα ο οποίος είτε με τη ναυαρχίδα του το Έθνος είτε με το Mega, έκανε πολλές αβάντες στον σωτήρα από τον Πειραιά, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένας άξιος αντίπαλος.

Η εμπειρία της ησυχίας

Σ'ένα μοναχικό ερημίτη έφτασαν μια μέρα κάποιοι επισκέπτες. Τον ρώτησαν:

Τι νόημα έχει η ζωή σου στην ησυχία; Ο μοναχός εκείνη τη στιγμή μόλις έβγαζε νερό από ένα βαθύ πηγάδι.

Είπε: Κοιτάξτε στο πηγάδι! Τι βλέπετε;

Εκείνοι κοίταξαν: Τίποτα.

Μετά από λίγο ο μοναχός τούς είπε ξανά: Κοιτάξτε στο πηγάδι! Τι βλέπετε;

Εκείνοι κοίταξαν πάλι κάτω. Ναι, τώρα βλέπουμε τα πρόσωπά μας.

Όλο το μυαλό μας πήγε στα πόδια... του Σαμαρά

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

Είναι ξέσπασμα πατριωτισμού ή εκτόνωση της λαϊκής απελπισίας και φρίκης που προκαλούν η δυστυχία και οι οικονομικοπολιτικές αχρειότητες των κυβερνήντων; «Ελλάς! ολέ! ολέ! Δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ! Ελλάς ολέ! ολέ!», τραγουδά, εν χορώ, η πιτσιρικαρία στις γειτονιές. Και οι γονείς τους «ψήλωσαν ένα μπόι» εξ αιτίας του θριάμβου της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Και το 2004 πάλι «μεγάλες στιγμές» βιώναμε. Ξεδιπλώθηκαν σημαίες στα μπαλκόνια, αποτυπώθηκε το σύμβολο σε μπλουζάκια, ζούσαμε το «έπος» της Πορτογαλίας. Το ερώτημα παραμένει: Είναι υγιής η ταύτιση της ποδοσφαιρικής ομάδας με το έθνος; Είναι «ξέσπασμα» ή παραλήρημα οι φρενήρεις ενθουσιασμοί;