Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

John Christy

καθηγ. Ατμοσφαιρικών Επιστημών στο University of Alabama, Hunstville

nytimes.com

Αν σε ρωτήσουν ...

• Αν σε ρωτήσουν αν είσαι ρατσιστής ... πες πως είσαι Έλληνας.

• Αν σε ρωτήσουν αν σιχαίνεσαι τους μαύρους ... πες ότι σιχαίνεσαι τις μαύρες ψυχές.

• Αν σε ρωτήσουν αν μισείς τους Εβραίους ... πες πως μισείς τον Σιωνισμό.

• Αν σε ρωτήσουν αν είσαι κατά των ομοφυλοφίλων … πες πως είσαι υπέρ της αναπαραγωγής των ανθρώπων.

• Αν σε ρωτήσουν αν είσαι εναντίον των εκτρώσεων … πες πως είσαι υπέρ της ζωής.

• Αν σε ρωτήσουν τι ομάδα είσαι … πες πως είσαι φίλαθλος.

Θα πάει και ο Κόκκαλης με τον Μώραλη στο Μαξίμου;

Η είδηση διέρρευσε χθες από την κυβέρνηση και έλεγε ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης θα συναντηθεί σήμερα στη 13:00 το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε να δει τον Γιάννη Μώραλη και θα επικεντρωθεί στα σημαντικά θέματα που απασχολούν την πόλη του Πειραιά.

Δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Μώραλη να πάει στο Μαξίμου κι όχι το αντίθετο όπως θα ήταν φυσικό. Να φανταστούμε ότι η συζήτηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα μπορέσουν για παράδειγμα να συζητήσουν για το πώς θα αναβαθμιστεί το λιμάνι. Πώς θα μπορούσε να μοιραστούν σωστά τα κονδύλια για τον Πειραιά.

Η διαφημισμένη εσωτερική υποτίμηση κατέληξε σε υποτίμηση του νομίσματος εντός της Ελλάδας!!!

Το βασικό επιχείρημα του μνημονιακού μπλόκ, το οποίο στράφηκε με επιτυχία εναντίον όλων εκείνων που πρότειναν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ήταν η βέβαιη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Σήμερα όμως (και η κατάσταση θα χειροτερεύσει), τα δυσεύρετα λιγοστά ευρώ που βρίσκουν οι Έλληνες, έχουν στην πράξη το ίδιο αποτέλεσμα με ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

Η εσωτερική υποτίμηση (αντί για μια υποτίμηση του νομίσματος που δεν μπορούσε όμως να γίνει λόγω ευρώ), διαφημίστηκε ως το απόλυτο φάρμακο του ΔΝΤ. Τελικά, αντί να έχουμε εσωτερική υποτίμηση, αντιθέτως έχουμε μεν πτώση εισοδημάτων, αλλά διατήρηση των τιμών ή και αύξησή τους. Στην ουσία δηλαδή, η θρυλούμενη εσωτερική υποτίμηση εξελίχθηκε τελικά σε υποτίμηση του νομίσματος (ευρώ) στην εσωτερική αγορά!!!

Η Βάρκιζα ώρα οκτώ

Παρασκευή, 18/7/2014. Ο πλανήτης Γη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα δελτίο Mega. Η Όλγα φεύγει, η θλίψη έρχεται.

Βροντάει ο Μπόμπολας, αστράφτει ο Τσίμας, μουγκρίζει ο Γιάννης μας, σειέται ο Καψής. Φεύγει η Όλγα μας, με το χιλιάκριβο διαμαντικό. Και είπεν η συντρόφισσα στο δελτίο:

«Η σημερινή μέρα είναι μια σημαντική μέρα γιατί κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. Εννιά χρόνια δεν είναι παίξε – γέλασε, στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega. Χάρη σ’ εσάς. Χάρη στην εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Χάρη στο γεγονός ότι μας επιλέξατε για την ενημέρωσή σας, το Mega βρέθηκε για πολλά χρόνια στην κορυφή της τηλεθέασης. Θέλω λοιπόν να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου, όχι για την τηλεθέαση, αλλά για αυτό που υπάρχει από πίσω, το ουσιαστικό. Δηλαδή για την αναγνώριση της δουλειάς μας, των αγώνων μας, των κόπων μας. Ήταν για μας αυτό, όπως το προσλαμβάναμε, μια μεγάλη πηγή δύναμης αυτά τα χρόνια. Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω το Mega γιατί μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν μου πρότεινε να αναλάβω την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων, τον Ιούνιο του 2005. Ήταν μια μακρά διαδρομή – μην κλαίτε γιατί δεν αντέχω! Ήταν μια μακριά, μακριά διαδρομή λοιπόν, κλαίνε εδώ οι τεχνικοί!»

Μπροστά σε άνθρωπο πού έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του να προσέχεις πολύ πώς θα μιλήσεις

Αγίου Ισαάκ του Σύρου

Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να αγαπάει τα γέλια και να θέλει να γελοιοποιεί τους άλλους, να μην πιάνεις φιλία. Γιατί θα σε κάνει να συνηθίσεις στην ψυχική ατονία. Σε κείνο πού ή ζωή του είναι διεφθαρμένη, μη δείχνεις ιλαρό πρόσωπο φυλάξου όμως καλά μήπως τον μισήσεις.

Και αν θελήσει να μετανοήσει, βοήθησε τον και φρόντισε τον, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή σου, να σωθεί.

Εάν όμως είσαι πνευματικά ασθενής, μην τολμήσεις να γίνεις γιατρός του.

Μπροστά σε άνθρωπο πού έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και έχει την αρρώστια να προσέχεις πολύ πώς θα μιλήσεις. Γιατί ενόσω μιλάς, αυτός εξηγεί μέσα του τα λόγια σου όπως αγαπά και από τα αγαθά σου λόγια παίρνει αφορμή και σκανδαλίζει τους άλλους. Και αλλάζει το νόημα των λόγων σου μέσα στο μυαλό του σύμφωνα με την πνευματική του αρρώστια.