Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η Ιαπωνία επιστρέφει στα πυρηνικά - τι θα κάνει η Γερμανία;

Το τσουνάμι στη Φουκουσίμα το 2011 δεν κατέστρεψε μόνο το πυρηνικό εργοστάσιο της Tepco, οδήγησε και τη Γερμανική κυβέρνηση αφενός στο εσπευσμένο κλείσιμο 8 πυρηνικών εργοστασίων και αφ' ετέρου στην επίσπευση του χρονοδιαγράμματος οριστικής απόσυρσης των υπολοίπων.

Στην Ιαπωνία τα πυρηνικά είχαν τεθεί τότε σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, για επιθεώρηση της ασφάλειάς τους. Δυο αντιδραστήρες, 200 χλμ. βόρεια της Οζάκα, είχαν επαναλειτουργήσει τον Ιούλιο 2012, αλλά έκλεισαν το Σεπτέμβριο 2013 για συντήρηση και δεν επαναλειτούργησαν, καθώς το Μάιο 2014 ένα δικαστήριο έκανε δεκτή προσφυγή που έθετε θέμα ασφάλειας, καθόσον υπάρχει γεωλογικό ρήγμα κάτω απ' το εργοστάσιο, έστω κι αν είναι ανενεργό για χιλιετίες. Πριν το τσουνάμι υπήρχαν συνολικά 54 αντιδραστήρες σε λειτουργία, καλύπτοντας το 30% των αναγκών σε ηλεκτρισμό. Πολλοί απ' αυτούς είναι ήδη παλιοί και θεωρείται πολύ ακριβή η αναβάθμισή τους, προκειμένου να καλύψουν τις νέες -μετά το τσουνάμι- προδιαγραφές ασφαλείας, που έθεσε η Ιαπωνία στις αρχές του 2013.

Ο αδελφός είναι η ίδια μας η ζωή

Προσδοκώντας τη σωτηρία όλων των ανθρώπων, η αγάπη επιθυμεί να φθάσει έως το τέλος· γι᾿ αυτό αγκαλιάζει όχι μόνο το σύνολο όσων βρίσκονται τώρα πάνω στη γη, αλλά ακόμη και αυτούς που είναι ήδη κεκοιμημένοι, ακόμη και τον άδη και αυτούς που ακόμη δεν έχουν γεννηθεί, με άλλα λόγια τον όλο Αδάμ.

Μακαρία η ψυχή που αγαπά τον αδελφό της, διότι ο αδελφός μας είναι η ίδια η ζωή μας.

Η ψυχή λυπάται όταν βλέπει τον άλλο να υποφέρει. Εάν μπορούσα να βοηθήσω έστω και έναν μόνο άνθρωπο, θα ευλογούσα γι᾿ αυτό αιωνίως τον Κύριο.

Το Πνεύμα της παρακμής

και πώς η «αριστερή» διανόηση έγινε Το «πνεύμα» της Νέας Εποχής

ΡΕΣΑΛΤΟ. Τεύχος-23

Ένα από τα πιο κτυπητά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι ότι οι «οργανικοί διανοούμενοι» του καπιταλισμού στη σημερινή φάση της παγκοσμιοποίησης και του χρηματιστηριακού «διεθνισμού» είναι πρώην αριστεροί, καλλιτέχνες και γενικά πνευματικοί άνθρωποι. Φυσικά όλοι αυτοί συνεχίζουν να λένε ότι είναι αριστεροί παρά το γεγονός ότι αποτελούν την ιδεολογική αστυνομία του συστήματος, τους ακριβοπληρωμένους καθεστωτικούς λακέδες.