Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Κρατάτε με να σηκωθώ και βάλτε με να κάτσω...*

*...από παλιό δημοτικό τραγούδι της τάβλας.

Δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αντιθέτως σκοπεύει να εξαντλήσει και την τελευταία μέρα της προεδρικής του θητείας,
...δήλωσε ο εσχατόγερος του Προεδρικού μεγάρου, πρώην αντιστασιακός στα δεκατρία(!) του, πρώην υπουργός της εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης ΠαΣοΚ, πρώην δανειστής της ροζ βίλας του μεγάλου Τυχοδιώκτη, και νυν μαριονέτα υπογραφών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δικαιολόγησε μάλιστα την απόφασή του αυτή από την αγάπη του και την προσήλωσή του στο γράμμα του Συντάγματος!
Μάλιστα! Αυτό το Σύνταγμα που το έχουν κάνει οι ίδιοι κουρελόχαρτο, και το σέρνουν στις λάσπες και το δείχνουν στις τρόϊκες μπας και το σεβαστούν οι ξένοι, αυτό το Σύνταγμα τον μάρανε τον Παπούλη!

Το πρόβλημα της χώρας επικεντρώνεται στις τράπεζες.

Το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας σήμερα είναι η έλλειψη ρευστότητας. Δεδομένου όμως ότι το χρήμα στην εποχή μας δημιουργείται μέσω των τραπεζικών δανείων, για να υπάρξει ρευστότητα, δηλαδή για να πέσει ζεστό χρήμα στην εσωτερική αγορά, θα πρέπει οι τράπεζες να αρχίσουν να χορηγούν δάνεια. Τα πράγματα είναι απλά μαθηματικά.

Εδώ είναι το πρόβλημα. Μπορούν ή θέλουν οι ελληνικές τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια; Δηλαδή να δημιουργήσουν νέο χρήμα; Αυτό ακριβώς πρέπει να εξηγηθεί στον ελληνικό λαό. Γιατί δεν χορηγούνται δάνεια, ώστε να αρχίσει να κινείται η αγορά; Θα πρέπει να μας εξηγήσουν τον ακριβή λόγο αυτής της άρνησης και πως το όποιο πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί. Τι συμβαίνει, τη στιγμή μάλιστα που ο λαός έχει χρεωθεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους; Σιγά σιγά λοιπόν η προσοχή όλων επικεντρώνεται πάνω σ' αυτό το θέμα.

Η διατεταγμένη μπαρουφολογία…

Τα πηχτά κύματα της μπαρουφολογίας και ανοησίας που μας κατακλύζουν καθημερινά αποτελούν, βεβαίως, τις νοσηρές αναθυμιάσεις και τα υποπροϊόντα της σήψης και αποσύνθεσης ενός κόσμου που καταρρέει, αλλά αποτελούν και στρατηγική επιλογή του καθεστώτος και των μηχανισμών του.
Οι διαχειριστές της σήψης και τα προπαγανδιστικά τους ιερατεία (ΜΜΕ κ.λπ) αξιοποιούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και εμπορεύονται τη σήψη και την ανοησία που ξερνά το σύστημά τους και οι ίδιοι,
ΟΧΙ μόνο για να σπείρουν τη σύγχυση, να αποπροσανατολίσουν και να δολοφονήσουν τη Σκέψη, αλλά και για πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους.

Επιδοτούν επειδή επιδοτούν, δήθεν θα πέσουν οι τιμές, αλλά πρώτα θα πέσουν οι ...αντίπαλοι

bloomberg.com
Ή κάτι ξέρουν και δεν μας το λένε, ή παραμυθιάζονται και δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

Τα πολλά φωτοβολταϊκά, παράγουν επιδοτούμενο μεταβλητό ρεύμα. Τα πολλά αιολικά παράγουν επιδοτούμενο μεταβλητό και τυχαίο ρεύμα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ μεταβλητό και τυχαίο ρεύμα και αυξημένες ανάγκες για σταθεροποίηση του δικτύου από συμβατικές μονάδες: 1.009 παρεμβάσεις για αποφυγή μπλακάουτ το 2013, έναντι 209 παρεμβάσεων το 2010. Η μεταβλητή ηλεκτροπαραγωγή όμως δεν συμφέρει με αποτέλεσμα να ...επιδοτείται και αυτή! 10% των κερδών των ηλεκτροπαραγωγών είναι ήδη από τις επιδοτήσεις για εφεδρική λειτουργία (κάτι σαν τα δικά μας ΑΔΙ).