Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ή θα γίνεις υπηρέτης του συστήματος ή θα γίνεις περιθωριακός.

Σήμερα, διεθνώς επικρατεί το αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα. Είναι γνωστό πως αυτό το σύστημα δεν είναι δημοκρατία, παρά του ότι φέρει τον τίτλο «δημοκρατία». Είναι ένα έκτρωμα του Διαφωτισμού, σύμφωνα με τον κ. Κοντογιώργη. Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτό το πολιτικό σύστημα, όπως αυτό ισχύει στην Ελλάδα, έχει δύο σοβαρά μειονεκτήματα σε σχέση με το ίδιο σύστημα που ισχύει στις πολιτισμένες χώρες. Είναι ανεξέλεγκτο και κλειστό:

1) Είναι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ από κοινωνία και Δικαιοσύνη. Η θεσμική του κατασκευή είναι τέτοια που αφενός δεν επιτρέπει κοινωνικές δυνάμεις να το ελέγξουν, αφετέρου η Δικαιοσύνη δεν έχει καμία δικαιοδοσία πάνω του, παρά μόνο σε όση έκταση επιθυμεί το ίδιο, σε ένα υποτυπώδη αυτοέλεγχο.

Τον δρόμο για τον σοσιαλισμό στρώνει ο Αντώνης Σαμαράς

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η συγκέντρωση της ιδιωτικής περιουσίας σε κρατικά και ολιγοπωλιακά χέρια, καθώς τίποτε δεν αλλάζει όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους φόρους στα ακίνητα των νοικοκυραίων.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά προσπαθεί να μαζέψει με νύχια και με δόντια τις περιουσίες στα χέρια λίγων ανθρώπων, με απώτερο σκοπό να κάνει ευκολότερη τη ζωή των κομμουνιστών όταν επαναστατήσουν και εγκαθιδρύσουν στην Ελλάδα τον σοσιαλισμό.

Το πρόσφατο παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ και οι μηδενικές αλλαγές για όσους δεν έχουν να πληρώσουν για το σπίτι τους, ή δεν μπορούν να νοικιάσουν το ακίνητο τους, ή δεν υπάρχει άνθρωπος να το αγοράσει, αποτελεί την κορυφή στο παγόβουνο της σοσιαλιστικής τάσης του Μεγάρου Μαξίμου.

Δούρειος ίππος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το ρητό "φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας" θυμίζει το "δώρο" του Δούρειου Ίππου. Μπορεί και να λέχθηκε γι΄ αυτόν. Το επίθετο "δούρειος" προέρχεται από τη λέξη "δώρο". Αλλά τί δώρο!

Γεμάτη από τέτοια ¨δώρα" προς τους θεατές είναι η τηλεόραση. Ο θεατής απολαμβάνει τα δώρα, αλλά δεν μπορεί να δει τί κρύβουν. Όσο πιο καλό και πειστικό φαίνεται στο θεατή, τόσο πιο δούρειο είναι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το καλό και το πειστικό σε κάνει να αποδεχθείς κάτι που με κανένα τρόπο δεν είναι καλό και πειστικό κι ούτε θα το δεχόσουν ποτέ.

Η λανθασμένη συνείδηση

- Γέροντα, συχνά λέτε ότι ο άνθρωπος πρέπει να προσέξει να μη φτιάξη λανθασμένη συνείδηση. Πως δημιουργείται η λανθασμένη συνείδηση;

- Όταν ο άνθρωπος αναπαύει τον λογισμό του, καταπατά την συνείδηση του. Και όταν αναπαύει τον λογισμό του για πολύ καιρό, κάνει μια άλλη, δική του, συνείδηση, μια συνείδηση στα μέτρα του, δηλαδή μια λανθασμένη συνείδηση. Τότε όμως δεν έχει ανάπαυση μέσα του, γιατί ανάπαυση εσωτερική δεν μπορεί να φέρει η λανθασμένη συνείδηση. Βλέπεις, ακόμη και όταν κάποιος κάνη ένα σφάλμα και ο άλλος του λέει: δεν έφταιγες, τι στενοχωριέσαι; ή κάνη ότι δεν κατάλαβε το σφάλμα του, πάλι ανάπαυση δεν βρίσκει. Είναι μερικοί που πάνε με τους γκουρούδες κ.λπ. και, όταν καταλάβουν ότι δεν πάνε καλά, έρχονται να με ρωτήσουν. Και ενώ τους λέω κάτι, για να τους βοηθήσω, πάλι επιμένουν: Όχι, αυτό που πιστεύουμε είναι σωστό. Καλά, αφού είναι σωστό και είσαι αναπαυμένος από αυτό το σωστό, γιατί έρχεσαι να με ρωτήσεις; Ενώ δεν αναπαύονται στο στραβό, επιμένουν, προσπαθούν από εδώ-από εκεί, να ψευτοαναπαθούν, ανάπαυση όμως αληθινή δεν βρίσκουν.