Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η κρίση είναι στον τρόπο σκέψης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Έλθετε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς» Ματθ.11,28

Η κρίση χτυπάει το ψωμί των φτωχών μα είναι μόνο στον τρόπο σκέψης αυτών που κυβερνούν τον κόσμο κι έχει στόχο ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει, την πίστη, την ελευθερία, την ίδια την ψυχή. Δεν πιστεύουν και δεν ελπίζουν πουθενά και δεν αφήνουν και τους άλλους να πιστέψουν στο Χριστό. Στην πραγματικότητα οδηγούν την ανθρωπότητα στην αυτοκτονία.

Η κρίση είναι στον τρόπο σκέψης. Δεν αγνοούμε τις μεθόδους του εχθρού. Ο εχθρός επιδιώκει μέσα στις δοκιμασίες, να ξεχάσουμε το Θεό. Αν αντί της λήθης, στις δοκιμασίες θυμούμαστε το Θεό, ο εχθρός φεύγει ντροπιασμένος και δεν μας πειράζει ξανά, αν σε κάθε πειρασμό θυμούμαστε το Θεό. Αυτή είναι η απάντηση του ελληνικού λαού στη δοκιμασία της κρίσης. Αυτό εκφράζουν τα λόγια των απλών ανθρώπων: «ψυχή δεν θα πάρουν».

Σεβασμός στους θεσμούς

Υπάρχει μια μικρή, αμελητέα μερίδα συμπολιτών μας, που δεν έχουν με τι σοβαρό να ασχοληθούν και καταγίνονται με την αμφισβήτηση των πάντων. Από τα καθαρά πέναλτι που προσφέρει στους αδικημένους η πεντακάθαρη ελληνική διαιτησία ως τις προθέσεις, την οξύνοια και τον ρόλο των ενοίκων του Προεδρικού Μεγάρου στην οδό Ηρώδου Αττικού. Επειδή αυτό τείνει να γίνει μόδα, πρέπει να τη σταματήσουμε προτού γίνει κοινή πεποίθηση στους Ελληνες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας αδρανής υπάλληλος του πρωθυπουργού, δηλαδή της τρόικας, δηλαδή της Μέρκελ, δηλαδή των απογόνων των στραταρχών του Αδόλφου που έχουν κακιώσει ανεπανόρθωτα με τη ράτσα μας και προσπαθούν να μας αφανίσουν.

Χλεχλέδες

Μόνο έτσι μπορείς να τους αντιμετωπίσεις πλέον αυτούς. Ως άχρηστο έρμα της Γης. Με χαρακτηρισμούς της πλάκας, αν και ούτε η πλάκα δεν τους αξίζει. Ανέβηκε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και ανάμεσα στα λοιπά, σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» – δελτίο Τύπου της Συγγρού: «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την επίσκεψη του στη ΔΕΘ επισκέφθηκε το πρώην στρατόπεδο “Παύλου Μελά”, το οποίο ύστερα από διεκδίκηση πολλών χρόνων αποδίδεται στην τοπική κοινωνία για να αξιοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος. Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, και τους προκατόχους του για τους αγώνες που έδωσαν, ώστε να συνειδητοποιήσει η πολιτεία την ανάγκη να αποδοθεί ο χώρος στο δήμο».

Ό,τι κάμομε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχουμε καμμιά ελπίδα από τους ξένους

«Ως πότε οφρικιάλιος σε ξένους βασιλείς.
Έλα να γίνεις στύλος δικής σου της φυλής
Κάλλιο για την Πατρίδα κανένας να χαθεί
ή να κρεμάσει φούντα για ξένον στο σπαθί»

Ρήγας Φεραίος

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος, Κιλκίς

Λίγο πριν από την Επανάσταση του ’21, πολλοί Έλληνες κλεφταρματολοί, τρέφοντας φρούδες και μάταιες ελπίδες, συμμετέχουν, ως μισθοφόροι στους ναπολεόντειους πολέμους, ζώντας με την ψευδαίσθηση, την σολωμική ευκολοπιστία, ότι θα έρθει και για το ταλαίπωρον Γένος το Ποθούμενο. Ότι οι Φράγκοι, ως αντίδωρο, θα τους ελευθερώσουν από την φρικτή σκλαβιά των Τούρκων. (Βεβαίως οι «Ευρωπαίγοι» υποδαύλιζαν το όραμα, χρησιμοποιώντας τους Έλληνες ως αντιπερισπασμό). Στην «Διήγησιν συμβάντων της ελληνικής φυλής», (επ. Γ.Βαλέτα, σελ. 35), ο Κολοκοτρώνης διηγείται: «Ομιλώ με τον αρχηγόν των ρωσικών στρατευμάτων (στη Ζάκυνθο) και με λέγει ότι ο αυτοκράτωρ τον διέταξε να παραδεχτεί εις την δούλευσιν όσους θέλουν να έμβουν και να υπάγουν να χτυπήσουν τον Ναπολέοντα. Του αποκρίνομαι: -Όσον διά το μέρος μου δεν εμβαίνω εις την δούλευσιν. Τι έχω να κάμω με τον Ναπολέοντα; Aν όμως την πατρίδα μας σας υπόσχομαι και πέντε και δέκα χιλιάδες στρατιώται».

Και δυόμισι λίτρα πετρέλαιο, κυρ Στέφανε! Θα το κάψουμε απόψε!...

Ο χειμώνας αναμένεται καυτός.
Όχι από λαϊκές κινητοποιήσεις και άλλα τέτοια μπανάλ!

Ποιός ο λόγος άλλωστε;
Μετά από τόσες παροχές, φοροελαφρύνσεις, επιδόματα, θα είμαστε και αχάριστοι!

Καυτός αναμένεται ο χειμώνας λόγω καλοριφέρ!
Τζάμπα πετρέλαιο και τα μυαλά στα κάγκελα!
Τί σημασία έχει αν τις προηγούμενες χρονιές είχε αυξηθεί ο φόρος κατά 450%;
Φέτος ο λεβεντόπουλος τον μείωσε κατά 30%!
Θα πνιγούμε ρε στο πετρέλαιο! Θα βάζουμε και στα λάχανα, που λέει ο λόγος!

Η Ιστορία του (πολυπολικού) κόσμου (μέσα από 2-3 γραφήματα)


realclearenergy.org
Brookings Institution Fueling a new (Dis)Order
EIA China