Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

«Εγκληματική» οργάνωση

Φαντάσου τον Μέγα Αλέξανδρο να ήταν αστράτευτος ή να λούφαρε στο παλάτι του μπαμπά Φιλίππου Β' και να έλεγε στους στρατιώτες του: «Λοιπόν, παιδιά, δεν πάει άλλο. Οι Πέρσες μάς έχουν κάνει τον βίο αβίωτο. Εισβάλλουν κάθε τόσο, δωροδοκούν όποιον μιλάει ελληνικά, κάνουν φασαρία και δεν με αφήνουν να διαβάσω, και ο δάσκαλός μου ο Τέλης θα με λέει κουμπούρα. Γι' αυτό προτείνω να μαζευτούμε να πάτε να τους τσακίσετε! Δεν θέλω να τη βλέπω την αυτοκρατορία τους, να την ακούω, να υποπτεύομαι ότι υπάρχει. Οπερ μεθερμηνευόμενον, πρέπει να διαλυθεί το μαγαζί τους. Κι αυτό θα γίνει από τους καλύτερους πολεμιστές του κόσμου: τους Ελληνες! Συνελόντι ειπείν, ή όλοι μας θα νικήσουμε ή όλοι σας θα πεθάνετε! Εγώ δεν έρχομαι, διότι έχει τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπίνγκο: Eχει Αμφίπολη κόντρα σε Σούσα και έχω παίξει στον άσο (δίνει 2,25) καμιά κατοσταριά τάλαντα. Καλό δρόμο, καλό αγώνα, καλή τύχη, το Δωδεκάθεο μαζί σας και προσοχή μη βραχείτε και μην πατήσετε κάναν κροκόδειλο στη ράχη, γιατί είναι άτιμα ζωντανά και μονίμως πεινασμένα».

Όποιος αισθάνθηκε τις αμαρτίες του

Όποιος αισθάνθηκε τις αμαρτίες του, είναι ανώτερος από εκείνον που εγείρει νεκρούς με την προσευχή του μέσα στην κοινωνία των πολλών. Όποιος στενάζει μια ώρα για την ψυχή του, είναι ανώτερος από εκείνον που ωφελεί όλον τον κόσμο με την εμφάνισή του.

Όποιος αξιώθηκε να ιδεί τον εαυτό του, αυτός είναι ανώτερος από εκείνον που αξιώθηκε να ιδεί τους αγγέλους· διότι ο τελευταίος επικοινωνεί με τους σωματικούς οφθαλμούς, ενώ εκείνος βλέπει με τους οφθαλμούς της ψυχής.