Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος είναι το αφεντικό της Ελλάδας;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει σήμερα στο αφεντικό όλης της Ευρώπης, την ηγέτιδα των Γερμανών, ικετεύοντας για παραμονή λίγο ακόμα στην εξουσία του ίδιου. Περί αυτού στην ουσία προφανώς πρόκειται. Ικετεύοντας, μεταξύ των άλλων, να του επιτρέψει να δώσει κάποιες παραπάνω δόσεις για να πληρωθούν οι αντισυνταγματικοί φόροι, από έναν λαό που δεν μπορεί να δώσει τίποτε απολύτως.

Πως καταντήσαμε έτσι μέσα στο ευρώ; Πως καταντήσαμε έτσι μέσα στην παγκοσμιοποίηση, μέρος της οποίας είναι η Ευρωζώνη; Ποιος είναι τελικά το αφεντικό της Ελλάδας; Είναι ο ελληνικός λαός ενώπιον του οποίου οφείλει να απολογείται ο κάθε πρωθυπουργός, ή είναι ο γερμανικός; Για την ακρίβεια, ούτε ο γερμανικός λαός είναι το αφεντικό. Κι αυτός χρησιμοποιούμενο θύμα είναι. Το πραγματικό αφεντικό είναι η γερμανική ελίτ, η οποία σε απόλυτη συνεργασία με τις άλλες ευρωπαϊκές ελίτ (και φυσικά και την ελληνική), μετακυλούν τις δικές τους ζημιές στις πλάτες των ευρωπαϊκών λαών.

Το νέο success story στον ηλεκτρισμό: εισαγωγές από όλη τη γύρω γειτονιά! Γιατί;

Το νέο μεγάλο success story που έχουμε φέτος στην ηλεκτροπαραγωγή λέγεται αύξηση των εισαγωγών. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του 8μήνου Ιαν-Αυγ 2014 του ΑΔΜΗΕ, οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί ραγδαία σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, φθάνοντας να συμμετέχουν με 16% στο μίγμα του διασυνδεμένου συστήματος. Γίνονται βέβαια και κάποιες εξαγωγές, αλλά το ισοζύγιο είναι συντριπτικά υπέρ των εισαγωγών, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Οι γαλάζιες στήλες είναι για το 2013 και οι πράσινες για το 2014.