Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ποια δημοκρατία; Με το 1% των Ελλήνων να κατέχει το 56,1% του πλούτου;

Ας το επαναλάβουμε, γιατί εύκολα το ξεπεράσαμε. Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας!!! Δηλαδή όλο το υπόλοιπο 99% του λαού κατέχει μόνο το 43,9% του πλούτου!!! Πιστεύει άραγε κάποιος σοβαρός άνθρωπος, ότι με τέτοια ανισότητα και υπερσυγκέντρωση πλούτου σε λίγα άτομα, μπορούμε να έχουμε πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα ή έχουμε στενή ολιγαρχία με δημοκρατικό φερετζέ; Για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή και μεταξύ μας αδέρφια…

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας. Ενώ σύμφωνα με έρευνα που έγινε πέρυσι από την διεθνή εταιρία Wealth-X, 505 Έλληνες (που προφανώς ανήκουν στο ανωτέρω 1%) αυξάνουν τον πλούτο τους (σήμερα που λαός υποφέρει), κατά 37 περίπου εκατομμύρια ευρώ συνολικά (κρατηθείτε) το 24ωρο!!!

Απίστευτα προκλητική τροπολογία στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων

Με μία απαράδεκτη τροπολογία 2 γραμμών, η κυβέρνηση επιχειρεί να ρυθμίσει τις δανειακές υποχρεώσεις των κομμάτων προς τις τράπεζες.

Δύο βουλευτές της συγκυβέρνησης, Ο Κώστας Καραγκούνης της ΝΔ και ο Γιάννης Κουτσούκος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία για το ακατάσχετο της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων που χρωστούν στις τράπεζες.

«Ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο», είναι το περιεχόμενο της απίστευτα προκλητικής τροπολογίας.