Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Μην ασχολείστε με τα έσχατα, τον αντίχριστο...»

Με ρώτησε ο γέροντας Πορφύριος: «Για πες μου, παιδί μου, τί λέει ο γέροντας Αιμιλιανός (Σιμωνοπετρίτης) για το 666 και τον αντίχριστο;»

Του λέω: «Γέροντα, μας είπε σε μια σύναξη να μην ανησυχούμε. Εμείς να ενδιαφερόμαστε να έχουμε μια ζωντανή σχέση με τον Χριστό και του αντιχρίστου να μην του δίνουμε πολύ σημασία, γιατί εκείνος θα γίνει το κέντρο της ζωής μας και όχι ο Χριστός».

Αμέσως χτύπησε τα χεράκια του στο κρεβάτι και είπε: «Τί λες παιδί μου, τί λες παιδί μου, δόξα σοι ο Θεός που βρήκα κι ένα πνευματικό να συμφωνεί μαζί μου. Ρε παιδί μου, αυτοί οι πνευματικοί, εδώ στον κόσμο, τί έχουν κάνει! Έχουν αναστατώσει τις ψυχές, δημιούργησαν ένα σωρό προβλήματα, οικογενειακά και ψυχολογικά με το 666 και τα σχετικά. Δεν μπορεί ο κόσμος να κοιμηθεί και άρχισαν να παίρνουν ψυχοφάρμακα και υπνωτικά χαπάκια για να μπορούν να κοιμηθούν. Τί είναι αυτό το πράγμα; Δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα ο Χριστός!

Λιτά και με κατάνυξη

Λιτά και με κατάνυξη – όπως άλλωστε το συνηθίζει – τίμησε και αυτή την επέτειο του Πολυτεχνείου η Μαρία Δαμανάκη, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του απεσταλμένου μας στις Βρυξέλλες.

Η συντρόφισα Μαρία, που εδώ και χρόνια ζει αυτοεξόριστη στην πρωτεύουσα του Βελγίου, για τον φετινό εορτασμό προτίμησε ενα ήρεμο ρεστωραν της περιοχής, το «La Truffe Noir».

Συνοδευόμενη από μια πολυπληθή συντροφιά παλιών συναγωνιστών της αριστεράς και μετέπειτα του ΠΑΣΟΚ, η Μαρία έφτασε στο εστιατόριο λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Θα δούμε και τη σικελική λουπάρα στην ηθικά και οικονομικά χρεοκοπημένη Ελλάδα των μνημονίων;

"Τα φορτηγά με τις σαμπάνιες, τα νοικιασμένα πολυτελή τζιπ και οι ρεζερβέ ξαπλώστρες στην παραλία - Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ευχαριστήσει τους εκλεκτούς του καλεσμένους. Τέσσερις πολυτελείς βίλες των 2.500 ευρώ τη βραδιά, τέσσερα θηριώδη τετράτροχα με κόστος 7.500 ευρώ την εβδομάδα, ένα φορτηγό ανεφοδιασμού εκλεκτών αλκοολούχων ποτών, προσωπικός σεφ και ρεζερβέ πρώτη ξαπλώστρα - κύμα για τριάντα καλεσμένους του στα πανάκριβα μπιτς μπαρ-ρεστοράν του νησιού." Αυτά διαβάζαμε έκπληκτοι στις 12 Ιουλίου ότι διαδραματίστηκαν στη Μύκονο.

Γιατί όχι απεργίες με το 50%+1 των εργαζομένων;

Μαθαίνουμε ότι η τρόϊκα πιέζει να προκηρύσσεται μια απεργία μόνο αν ψηφίσει υπέρ της απεργίας το 50%+1 των εργαζομένων σε μια επιχείρηση. Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημο γιατί το επιβάλει η τρόϊκα, όμως αναρωτιόμαστε αν αυτό τελικά είναι ορθό για όσους θέλουμε δημοψηφίσματα και άμεση δημοκρατία. Για όσους θέλουμε εγρήγορση της παθητικής κοινωνίας και συμμετοχικές διαδικασίες.

Τι προσέφεραν άραγε τα κομματικά συνδικάτα εναντίον του μνημονίου; Πως προστάτεψαν το λαό; Απλά λούφαξαν, κράτησαν τα προνόμιά τους και ξεπούλησαν εργαζόμενους και πατρίδα. Τι προσέφεραν μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους οι στημένες 24ωρες απεργίες, απλά για να δικαιολογείται η ύπαρξη των κομματικών συνδικάτων και των κομματικών εργατοπατέρων; Ποιά είναι η θέση των εργαζομένων σήμερα έπειτα από 41 χρόνια κομματικό συνδικαλισμό;