Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πέφτουν, πέφτουν, πέφτουν

Οι εικόνες είναι ξεκάθαρες:

soberlook.com




Στην Ελλάδα των διαπλεκόμενων παρασίτων, με τους ΑΠΕτεώνες αεριτζήδες να είναι ένα αντιπαθέστατο υποσύνολο, κάπως καταφέρνουμε να μην παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις.

Ωστόσο:

Ενεργειακά, οι ΑΠΕ έχουν αποδειχθεί ατελέσφορες. Δηλαδή η αξιοποιήσιμη ενέργεια που παράγουν, ακριβώς επειδή είναι τυχαία, μεταβλητή, διάσπαρτη και δεν αποθηκεύεται, πρακτικά και οικονομικά, είναι ασήμαντη, δεν υποκαθιστά σημαντική ηλεκτροπαραγωγή ή συμβατικά καύσιμα και δημιουργεί ακριβά προβλήματα στα δίκτυα. Σαν δικαιολογία για ακριβό αέριο, απλά το ακριβαίνουν ακόμα περισσότερο, αν και αυτό δεν ενοχλεί τους κκ. [μέγας διαπλεκόμενος, δήθεν δεξιός συνεταίρος του, πλασιέ της Γκαζπρόμ, σύμβουλος της Μπιρμπίλη] και λοιπούς κρατικοδίαιτους επίδοξους ενεργειακούς βαρόνους. Αυτοί μεγάλωσαν με το μότο "λεφτά υπάρχουν". Τα λεφτά των υποζυγίων που ανέχονται τα σκατά που τους σερβίρουν.

Περιβαλλοντικά, δεν λύνουν κανένα μα κανένα πρόβλημα. Ούτε καθαρίζουν, ούτε σώζουν, ούτε υποκαθιστούν οποιαδήποτε Πτολεμαΐδα. Όλα τα αιολικά και φ/β της Ελλάδας, επί 10, ακόμα και τσάμπα εάν ήταν, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μία συμβατική βρωμερή και ελεεινή μονάδα λιγνίτη του 1960. Ούτε θα καθαρίσουν την ...Κίνα (η μείωση των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα θα καθαρίσουν την Κίνα (κυριολεκτικά και μεταφορικά)

Οικονομικά... Εεεε... Γονατίζουν την βιομηχανία και τον καταναλωτή της ...Γερμανίας που τα εξάγει (με ποσοστά στους προανεφερθέντες αστέρες της Ελληνικής "οικονομίας". Διπλασιάζουν και τριπλασιάζουν το κόστος του ρεύματος (για να χαρούν οι ίδιοι αυτοί που θέλουν την ...απελευθέρωσή του [sic]).

Οι φούσκες φτιάχνονται όταν υπάρχουν λεφτά για πέταμα (και φάγωμα). Ελπίζω η επόμενη Κυβέρνηση να το θυμηθεί.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου