Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το σύμβολο του δέντρου

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Το δέντρο διαψεύδει τους επιστήμονες που δεν δέχονται το πνευματικό σώμα ή ψυχή ή πνεύμα του ανθρώπου και ταυτίζουν τον εαυτό με το φυσικό σώμα του ανθρώπου.Αυτή είναι η μηχανιστική αντίληψη της θετικής επιστήμης, ότι ο άνθρωπος είναι σαν μια μηχανή.

Ο Ιησούς είπε πως ουκ επ΄ άρτω μόνω ζήσεται ο άνθρωπος, αλλ΄ εν παντί ρήματι εκπορευομένου εκ του στόματος του Θεού. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα και δεν έχει μόνο φυσικές ανάγκες, αλλά και ψυχικές και πνευματικές.

Αναλύουμε εδώ το σύμβολο του δέντρου, γιατί οι επιστήμονες δεν θεωρούν τον εγκέφαλο όπως είναι ένα όργανο της ψυχής, όπως όλα τα άλλα όργανα του σώματος και θεωρούν τον εγκέφαλο το κέντρο του ανθρώπου ταυτίζοντας τον εγκέφαλο με τον νου.

Ο εγκέφαλος είναι σύμφωνα με την θετικιστική άποψη το κέντρο που διευθύνει το φυσικό σώμα του ανθρώπου. Στο δέντρο ποιο όργανο διευθύνει το φυσικό σώμα του δέντρου. Στις πελώριες Σεγκόγιες που ζουν 3.500 χρόνια και που η μάζα τους είναι όσο είναι ένα ολυμπιακό κολυμβητήριο πού βρίσκεται το κέντρο που επανορθώνει τις βλάβες σεγκόγιας κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ζωής της. Και ποιος κρατάει το σχέδιο της απίστευτης αρχιτεκτονικής δομής της, ώστε με βάση αυτό να επανορθώνονται οι βλάβες της. Ποιο κέντρο γνωρίζει στη σεγκόγια ποια στοιχεία χρειάζονται για την επούλωση των πληγών και γενικά για την αποκατάσταση της βλάβης που παθαίνει το δέντρο, εκτός απ' τα στοιχεία της τροφής, τα οποία όταν δεν ανευρίσκουν οι ρίζες της τα δημιουργεί η ίδια η σεγκόγια;

Υπάρχει λοιπόν όπως στο δέντρο το σχέδιο της κατασκευής, με βάση το οποίο επανορθώνει το δέντρο τις βλάβες του, Το ίδιο και στον άνθρωπο υπάρχει το φυσικό σώμα με τα αισθητήρια και τα άλλα όργανά του και υπάρχει επίσης το ψυχικό και το πνευματικό σώμα.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου