Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Βράσε Καστελ-όρυζα

Μια φορά βρέθηκε άνθρωπος να σώσει την Ελλάδα και λυσσάξανε να τον ανακηρύξουν ΠΡΟΔΟΤΗ. Λεφτά υπάρχουν, αντικειμενικότητα όχι!

Δίχως περιστροφές παρατίθενται αποσπάσματα από ανακοίνωση του εξωκοινοβουλευτικού γαποκόμματος επ' αφορμή της πέμπτης επετείου από την υπαγωγή μας στις αγκάλες του Σόιμπλε, της Μέρκελ και του Γκομενίκ Στρος Καν: «Οσοι λοιπόν λοιδορούν με μεγάλη ευκολία το "Καστελόριζο" και, ακόμη χειρότερα, όσοι μέσα από την εύκολη ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Παπανδρέου έχτισαν μια ΑΦΗΓΗΣΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ μέχρι και ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ας συναισθανθούν ΣΗΜΕΡΑ συγκρίνοντας καταστάσεις, πρώτον πόσο δύσκολο είναι να διαπραγματεύεσαι από τραγική θέση την οικονομική στήριξη της χώρας σου και μάλιστα τότε, που δεν υπήρχε κανένας μηχανισμός, αλλά και δεύτερον πόσο εύκολο είναι να βλέπεις άλλες λύσεις πλην της υπάρχουσας καθώς και σωτήρες από το υπερπέραν. Ηδη ο τότε "αντιμνημονιακός" κ. Σαμαράς το διαπίστωσε, σήμερα το διαπιστώνει και ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς με πολύ βαρύτερες συνέπειες για τον ελληνικό λαό».

Παρατήρηση πρώτη: Ο συντάκτης, όπως ήδη έχει σχολιαστεί στο παρελθόν, έχει επηρεαστεί εντόνως από έγγραφα της Αστυνομίας ή των δικαστικών Αρχών. Εκεί είθισται να γράφονται με κεφαλαία τα ονόματα δραστών, ενόχων, υποδίκων, καταδικασθέντων και λοιπών. Στο διαδίκτυο τα κεφαλαία θεωρούνται αντίστοιχα του ουρλιαχτού και κάπως αγενές μοτίβο επικοινωνίας.

Θηρίο

Αναπόφευκτο ήταν να ουρλιάξει (με τον τρόπο του, δηλαδή διαδικτυακά) ο Γιώργος μας. Αφενός, στο ίντερνετ υπάρχουν αναγνώστες, όχι σερβιτόροι. Στα ακριβά εστιατόρια όπου πνίγει τον πόνο του με ψαρούκλες και εκλεκτούς οίνους δεν χρειάζεται να φωνάξει. Λίγο να γυρίσει το κεφάλι του δεξιά, αριστερά ή -ως συνήθως- σοσιαλδημοκρατικά, τα γκαρσόν θα σκοτωθούν να τον εξυπηρετήσουν. Αυτός είναι ένας ωραίος θεσμός που, δυστυχώς, δεν γίνεται σεβαστός στο διαδίκτυο.

Είναι δυνατόν να αρθρογραφεί κάποιος από τους λαμπρούς υπαλλήλους για λογαριασμό του πρώην πρωθυπουργού, να υπογράφει το κείμενο με το (βαρύ σαν Ιστορία) όνομα Γιώργος Πεταλωτής, να εγκωμιάζει την πολιτική του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου και να μη δίνουν σημασία ούτε οι σέρβερ που φιλοξενούν τα bytes του κειμένου;

Οπότε, για να τον προσέξεις, σου τρεσάρει τις κομβικές φράσεις «ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Παπανδρέου», «ΑΦΗΓΗΣΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ μέχρι και ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» και «ας συναισθανθούν ΣΗΜΕΡΑ» και ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του Θηρίου, αριθμός γαρ ανθρώπου εστί. Το νουμεράκι δεν το ξέρουμε ακριβώς. Πρέπει να έχει φτάσει τα 370 δισ. ευρώ χρέους. Να τα χιλιάσουμε!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου