Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τα δανεικά δεν σβήνουν με δανεικά όσο και αν υποφέρουμε. Το χρέος θα μας αφανίσει.

Είναι μία απλή μαθηματική αλήθεια. Τα δανεικά δεν σβήνουν με νέα δανεικά. Κάθε νέα δανεικά, όχι μόνο διατηρούν το χρέος ακέραιο, αλλά το αυξάνουν και από πάνω κατά το επιτόκιο δανεισμού.

Για να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτό το τεράστιο (σε σχέση με το ΑΕΠ) χρέος με φυσιολογικό τρόπο, θα πρέπει εμείς οι Έλληνες να κάνουμε τέτοια υπερπαραγωγή (όταν σήμερα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα) και με τέτοια διάρκεια, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Για να ελπίσουμε και μόνο ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τέτοια υπερανάπτυξη, θα πρέπει αφενός να υπάρχουν οι κατάλληλες τεράστιες υποδομές, αφετέρου να έχουμε μια οικονομική ελίτ που να είναι παραγωγική και με εθνική στόχευση. Όμως δεν διαθέτουμε παραγωγικές υποδομές, η δε ελληνική ολιγαρχία είναι κρατικοδίαιτη και παρασιτική, αδιαφορώντας πλήρως για την εθνική οντότητα της χώρας.

Επομένως, το βάρος πέφτει σε όλους εμάς τους απλούς Έλληνες και ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. Ή εμείς θα διαγράψουμε το χρέος ή το χρέος θα διαγράψει εμάς. Τα υπόλοιπα είναι πομφόλυγες για αφελείς.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου